Knut (15) er byens nye skalldyrselger

VÅGEN: Knut Idsø Lie har fått dispensasjon til å selge fersk sjømat på kaien i sentrum. Foto: Privat

På lørdag solgte Knut Idsø Lie sjøkreps for første gang fra båten sin i Vågen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

SJØMAT: 15-åringen har flyttet skalldyrutsalget sitt fra Jørpeland til Vågen i Sandnes. Han startet skalldyrutsalget Strandakrabben på våren i fjor. Fram til nå har han hatt sin base på kaien på Jørpeland. Nå skal han selge fersk og kortreist sjømat til sultne gauker.

– Jeg skal prøve å selge hver lørdag, men det avhenger litt av fangst og værforhold, sier Idsø Lie til Sandnesposten.

– Hvordan gikk det med salget på lørdag?

– Det gikk veldig bra, men jeg hadde litt kreps igjen. Det hadde jeg likevel regnet med, svarer Idsø Lie, og legger til at han også blir å finne i Vågen på førstkommende lørdag.

Kortreist mat

Den ivrige skalldyrselgeren bor på Idse og har egen båt.

KORTREIST LUKSUS: Idsø Lie selger både kokt og levende sjøkreps. Foto: Privat

Turen til Sandnes sentrum tar mellom 30 og 40 minutter.

– Hvorfor flyttet du utsalget fra Jørpeland til Sandnes?

– Jeg ønsket enda mer salg. Det bor jo også mye flere mennesker i Sandnes enn på Jørpeland. Det er heller ingen andre som selger i Vågen, noe jeg personlig synes er litt rart. På Jørpeland var det én annen utenom meg som solgte skalldyr, svarer 15-åringen.

Idsø Lie fisker skalldyrene selv i Høgsfjorden og i Idsefjorden. Som ungdomskoleelev går mye av fritiden til skalldyrfiske.

– Jeg fisker stort sett når jeg får tid, så typisk etter skoleslutt og i helgene, sier Idsø Lie.

Kreps og krabbe

I tiden framover vil skalldyrselgeren fokusere mest på sjøkreps.

– Krabbesesongen er akkurat over, så framover skal jeg selge mest sjøkreps. For at det skal være verdt bryet bør jeg få inn 15-25 kilogram hver uke, sier Idsø Lie.

– Hvor mange krepseteiner eier du?

– Det begynner å bli en del, så jeg har vel rundt hundre rene krepseteiner, svarer 15-åringen.

KRABBE: Skalldyrselgeren vet hvor de beste krabbene i Høgsfjorden gjemmer seg. Foto: Privat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...