Kommunen er ett steg nærmere intensjonsavtale med Sandnes Ulf

NY STADION: Sandnes Ulf skal bygge ny stadion i Sandnes Idrettspark, et par steinkast unna dagens anlegg. Foto: Plank Arkitekter

Men kommunen vil forsikre seg mot at pengene går tapt, dersom stadionprosjektet ikke realiseres.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2017 kl 19:00

Det har lenge vært signalisert at kommunen kommer til å gå inn som langtidsleietaker i Sandnes Ulfs nye stadion og at inntil 40 millioner kroner betales som en éngangsbetaling for framleie av stadion. Dette skal sikre at stadionanlegget kommer barn og unge i byen til gode.

Mandag var saken om forskuddsleie og tomt oppe til endelig politisk behandling i bystyret. Politikerne skulle der ta stilling til om kommunen har som intensjon å inngå en framleieavtale med Sandnes Ulf, noe som også fikk flertall. Altså er ikke selve avtalen inngått, men bystyret sier at intensjonen er å framforhandle og inngå en slik avtale.

– Kritiske

Noen kritiske røster redegjorde hvorfor de mener det er lite smart å inngå en avtale som gjør at kommunen framleier det nye stadionanlegget for flere millioner kroner.

Venstres Tove Frantzen uttalte at hennes parti ikke kan gå med på avtalen, så lenge intensjonen er å hente pengene fra fond. Uavhengig representant Pål Andor Østvold stilte flere spørsmål rundt hva kommunen egentlig får igjen for å bruke så mye penger på prosjektet, mens KrFs Trond Niemi mente det er feil å bruke såpass store beløp når det ikke er penger nok til å skolesatsing i byen.

SVs Heidi Bjerga frykter pengene til framleie av nytt stadionanlegg kan brukes grunnet underforbruk på andre poster.

– Jeg ville mye heller brukt 40 millioner kroner på en intensjonsavtale som kommer barn og unge til gode.

Høyres gruppe var delt i saken. Leiv Rune Mjølsnes redegjorde at han selv har vært motstander av stadionprosjektet fra dag én.

– Bydelsutvalget er mot nytt stadion, skoler og barnehager er mot. Økonomien i dette henger ikke på greip, sier Mjølsnes.

– Kommer barn og unge til gode

Men flertallet støtter at Sandnes kommunen skal inngå avtale med Sandnes Ulf om framleie av nytt stadion.

– Det er stort behov for flere idrettsanlegg i Sandnes. Dette nye anlegget skal brukes av barn og unge hver dag. Det skal legges kunstgress som kan brukes året rundt. Så spør noen «hvorfor kan dere ikke bare legge kunstgress på den eksisterende stadion»? Dagens stadion brukes også til friidrett, og du kan jo prøve å kaste et spyd på kunstgress. Dagens anlegg skal bli en enda bedre friidrettsstadion, så her får vi to flotte anlegg i samme område, argumenterte Arbeiderpartiets Arne Buchholdt Espedal.

Dette har flertallet vedtatt i bystyret:

1. Med forutsetning av at ny stadion etableres tilbyr kommunen tomtefesteavtale på inntil 80 år til markedspris.
2- Med forutsetning om at nytt stadion etableres, har kommunen som intensjon å inngå en framtidsleieavtale for 30-40 år til en nåverdi av 40 millioner kroner eks. mva., om mulig med førsteprioritet etter byggelån. Det forutsettes at bruksretten tinglyses.
3: Sandnes kommune vil tilby forskuttering av spillemidler etter retningslinjer for spillemiddelordning vedtatt i BYS146/14.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...