– Kommunen må legge til rette for nye lokaliteter

LEGGE TIL RETTE: Kjell Haavard Thrane Høie (uavhengig) etterlyser en større rockescene i byen og frykter at mangelen skal gjøre Sandnes mindre attraktiv. Nå vil han ha kommunal drahjelp.

Bystyrepolitiker Kjell Haavard Thrane Høie (uavhengig) vil ha kommunen på banen for å skaffe lokaler til en større konsertscene i byen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2018 kl 20:44

ROCKESCENE: – Vi bør tilrettelegge for et svært etterlengtet tilbud som også kan være med på å trekke et større publikum fra nabokommunene. Det er flott med kulturhuset og KinoKino, men det er stort behov for en mer uavhengig scene. At den eneste rockescenen, som i utgangspunktet er for liten til å få inn de artistene man ønsker, står i fare for å forsvinne fra Sandnes er bare trist. Nå risikerer vi som en av landets største byer å stå helt uten en rockescene, sier Thrane Høie.

LES OGSÅ: Brenner et blått lys for Tribute

Fremmer forslag

Thrane Høie kommer foran neste bystyremøte til å fremme et forslag der han ber administrasjonen om å kartlegge kommunale sentrumsbygg som vil være egnet som konsertlokale med en kapasitet på 3-400 personer. Den tidligere venstrerepresentanten ber også om at kommunen eventuelt tilbyr konkurransdyktige leieforhold til aktører som er villige til å drive en konsertscene i egnede lokaler.

– Sandnes er en stor by og må ha et bredt kulturtilbud. At jeg og andre skal måtte dra til Stavanger og andre plasser for å oppleve artister av nasjonal og internasjonal størrelse som vi lett kunne fått til Sandnes, er meningsløst. Spesielt ettersom dette kun står om å få på plass en konsertscene som er stor nok til at man kan utvide spekteret av aktuelle artister, sier Thrane Høie.

– Vil styrke byen

Thrane Høie mener at en større konsertscene vil kunne benyttes til mer enn rock og samtidig være med på å styrke byen.

– Det er både rockeklubb, bluesklubb og jazzklubb i Sandnes. Alle disse har behov for en større alternativ scene, sier han og fortsetter;

– Mangel på en slik scene gjør Sandnes mindre attraktiv og det er det ingen som ønsker. Dessverre er det vanskelig å skaffe til veie gode lokaler i sentrum, men det bør likevel være mulig å omrokkere eller legge til rette for leie av kommunale sentrumsbygg, sier Høie, som er klar på at en slik scene bør være i sentrum.

– Folk må kunne ta seg fram enkelt og derfor bør den være sentrumsnær. Scenen vil også kunne bli et viktig bidrag i videre sentrumsutvikling.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...