Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Kommunen velger å behandle klage på nytt stadion

VIL FORKASTE: Byggesakssjef Mette Cecilie Nystrøm Brox (i midten) anbefaler Utvalget for byutvikling om og ikke ta klagen til følge. Her er hun fotografert i anledning en utendørs befaring på Stokkastø. Foto: Frode Olsen

Den 21. februar skal Utvalget for byutvikling forholde seg til en klage på rammebetingelsene til Sandnes Ulfs planlagte stadion. En nabo i Gjerdeveien viser til at de ikke har fått kopi av rammebetingelsene tilsendt i posten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2018 kl 12:58

Sandnes kommune har valgt å ta en klage fra Gjerdeveien på Trones opp til behandling i Utvalget for byutvikling den 21. februar. Klagen går i hovedtrekk på de samme momentene som kom inn som nabomerknader i saksbehandlingen av rammetillatelsen.

– Rammetillatelse er sendt til klager via Altinn 13.12.2017. Vi velger likevel å behandle klagen da klager hevder at de først så tillatelsen på kommunens innsynsløsning i januar 2018, skriver rådmann Bodil Sivertsen.

I klagen fra Gjerdeveien er det en presisering av hvilke bjørketrær som er viktig for dem at ble stående, slik at trærne kan skjerme for stadion.
Videre klager de på fotballbanen rett utenfor hagen, og ønsker at den må snus i en annen vinkel slik at fotballmål ikke står inn mot hagen deres.

De klager på høyden til ny stadion og at eksisterende klubbhus rives. De vil at trærne langs «Børsgådå» blir stående, og at kunstgressbanen på oppsiden av Smeaheia skole skal tas bort til fordel for grøntareal.

– Byggesakssjef i kommunen, Mette Brox, kan ikke se at det er kommet noen nye momenter i klagen, og viser til søkers kommentarer i klagen og kommunens tidligere vurdering av rammetillatelsen. Eksisterende ballbinge med kunstgress på oppsiden av Smeaheia skole er ikke med i gjeldende reguleringsplan og kommenteres derfor ikke. Byggesakssjefen viser til at eksisterende trær skal bevares så langt dette er mulig, og presiserer at rammetillatelsen er gitt i tråd med detaljregulering og at fotballbanene som påklages eksisterer, og skal ikke flyttes på, skriver kommunen.

Rådmann Bodil Sivertsen, kommunaldirektør Kristin Barvik og byggesakssjef Mette C Brox skriver i sin anbefaling til Utvalget for byutvikling at klagen ikke bør tas til følge når saken skal behandles den 21. februar.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...