Sandnesposten A/S

Konkurs i restaurant- og kafébransjen

SLUTT: Anna Bersegen AS ble slått konkurs i Jæren tingrett på grunn av skyldig moms og andre avgifter. Foto: Håvard Ovesen

Bedriften Anna Bersegen AS i Sandnes sto oppført under drift av restauranter og kafeer.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Saksøkeren ble gitt ordet i retten og redegjorde kort for konkursbegjæringen. Kravet består av skyldig merverdiavgift og arbeidsgiveravgift og utgjør per i dag 107 307 kroner. Henholdsvis 74 554,- fra Skatt vest og kr 32 753,- fra Skatteoppkreveren i Sandnes.

Firmaet mente på sin side at de med en god nedbetalingsplan ville sørge for å betale det de skylder i avgifter.

Saksøker bemerket at nedbetalingsplan som ønsket ikke var aktuelt. Dette er vurdert og ble avslått i april 2017.

– Det er ikke noen endring i helhetsbildet av betydning til i dag, mente saksøker.

Dermed fant retten det riktig å slå Anna Bersegen AS konkurs.

– Betalingsproblemene kan ikke anses å være av midlertidig art. Saksøkte antas på bakgrunn av opplysninger om økonomien å være insolvent. Vilkårene etter konkursloven er til stede, sier slutningen.

Advokat Hege Merete Oftedal ble oppnevnt som bostyrer. Skiftesamling skjer i Jæren tingrett 22. februar.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...