Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Kreativ kafé med strikk og foto

STRIKKEDAMER: De strikker gjenstander til misjonsmarkedet i november. Fra venstre: Karin Sørensen, Eli Kulsrud og Randi Westlye. Alle foto: Ove Eikje

Det er livlig i Metodistkirken i Sandnes annenhver onsdag når det er kreativ kafé.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2017 kl 14:46

MØTEPLASS: – Dette er et møtepunkt for alle, men det er naturlig at det er flest pensjonister. Her jobber vi med håndarbeid og har kaffe og vafler. Folk som har problem med sin datamaskin kan ta den med og få hjelp, forteller Hilde Tveter.

Hun begynte som prest i Metodistkirken i Sandnes i august.

Misjonsmarked

Tveter forteller at det vanligvis samles 18-20 personer til kreativ kafé, og flesteparten er kvinner. Dette tilbudet har de holdt på med i fire år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KAFFE OG VAFFEL: – Det er kjekt med kreativ kafé, sier Jan Nikolaisen, som her får kaffe og vaffel av Hilde Tveter.

– Først og fremst er det misjonsarbeidet som samler oss, og vi lager ulike håndarbeid til et misjonsmarked i november. Vi har i år et nytt prosjekt til en skole som Metodistkirken er med og bygger og driver i Zimbabwe, og vi satser på å få inn 100.000 kroner, forteller Hilde Tveter.

Rundt henne sitter flere kvinner og strikker sine vakre gjenstander, som skal selges eller være gevinster på misjonsmarkedet.

Datakyndig mann

Jan Nicolaisen er er av de få mennene som møter trofast fram til kreativ kafé og har vært med fra starten. Han er svært glad i å jobbe med data og foto, og ønsker å være til hjelp for andre som kommer disse onsdagene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD KVALITET: – Det blir god kvalitet på de skannende bildene, forteller Trond Egir (til venstre) og Jan Nicolaisen.

– Jeg gir enkel hjelp til de som har problemer med sine datamaskiner. Vi klarer stort sett å finne ut hva som er i uorden. Det er vel bare en gang at jeg måtte henvise folk til mer profesjonell ekspertise. Det er kjekt å være til hjelp, forteller Jan Nicolaisen.

Han ser et økende behov for tiltak som kreativ kafé.

– Dette er gøy, og det er også misjonsarbeid. Men det kommer flest kvinner, så jeg er jo et mannlig alibi, smiler han.

Skanne gamle bilder

Den dagen Sandnesposten er innom den kreative kaféen, har Nicolaisen invitert til et helt nytt tilbud, og det er foto. Det handler ikke om å ta bilder. Men mange sitter med gamle papirbilder og negativer som de ønsker å kunne utnytt bedre i vår dataalder.

– Jeg hjelper til med å skanne gamle bilder og negativer, behandle bildene slik at de får bedre kvalitet og kan lagres digitalt. Jeg har tidligere digitalisert alle mine egne bilder, og det var litt av en jobb. Nå har andre spurt om jeg kan være med å hjelpe dem med det samme, forteller Jan Nicolaisen.

Han sitter på et eget «fotorom» sammen med Trond Egir, som også er interessert i skanning av bilder.

De to mennene demonstrerer hvordan de går fram slik at de får et gammelt bilde i sort/hvitt til å komme fram på dataskjermen. De er godt fornøyd med den gode kvaliteten som det også blir på gamle og falmede papirbilder.

Trivelig miljø

Jan Nicolaisen ble født inn i Metodistkirken i Stavanger, og flyttet til Sandnes i 1969.

– Jeg hører til i Metodistkirken, og har vært med her i alle år. Jeg gleder meg til kreativ kafé. Det er et trivelig miljø, selv om jeg noen ganger er eneste hane i kurven, forteller Nicolaisen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...