KrF frykter for dårlig tilbud til ME-syke i Sandnes

NY STILLING: Signe Njikamp (KrF) vil ha en egen ME-koordinator i kommunen for å møte utfordringene med stadig flere ME-syke. Foto: Andreas Kydland

Signe Njikamp (KrF) vil ha en egen ME-koordinator i kommunen for å møte utfordringen med stadig flere rammede.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

ME: – Skal vi klare å møte det økende antallet ME-syke på en god måte, må vi ha en ME-koordinator på plass. Vi mangler god kompetanse og kunnskap rundt sykdommen og står overfor svært tøffe utfordringer om vi ikke tar nødvendige grep, sier Signe Njikamp (KrF).

Inn i omsorgsplan

Nå løfter KrF tanken om å få opprettet en egen koordinatorstilling i kommunen som kan ivareta interessene både til ME-syke og pårørende. Målet er å få stillingen inn i kommunens omsorgsplan slik at den kan opprettes så snart som mulig.

– Vi trenger en person som kan ha god kompetanse rundt sykdommen og dermed kan stille en tidlig diagnose slik at både pasient og pårørende tidlig kan få den hjelpen og støtten de trenger og har rett på, sier Njikamp.

Ikke nok kunnskap

Sandnesposten skrev denne måneden om ganddalsjenta Guro Munkvold Rovik (16) som har fått livet snudd opp ned etter å ha blitt diagnostisert med ME. Den unge jenta fortalte om et liv der mesteparten av døgnet ble tilbrakt til sengs på grunn av utmattelse og lavt funksjonsnivå. Hun fortalte også om det å bli møtt med fordommer og liten forståelse fra helsepersonell. Njikamp frykter nå at flere skal oppleve dette.

– Situasjonen for Guro er ikke enestående. Dessverre blir mange som har symptomene ofte ikke trodd og dermed må de kjempe en lang kamp alene for å bli trodd og hørt. Det har så langt vært begrenset forskning omkring denne sykdommen og ennå er det langt igjen før vi kan si at det er nok kunnskap blant helsepersonell, sier Njikamp og fortsetter:

– Her har Sandnes muligheten til å gå i bresjen. Å ha en egen koordinator ansatt som kjenner sykdommen vil koste lite i forhold til hva man vil få igjen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...