KrF-politikar ber om tilgjeving

BEKLAGAR: Knut Reier Indrebø (t.v.) representerer KrF i bystyret i Sandnes, men har for tida permisjon. Han får støtte av partikollega Trond Niemi som skriv at «vi stod på stand og forsikret de som spurte oss om at vi ikke skulle inn i regjering med FrP. Nå kan vi bare beklage og si at vi i KrF ikke ser ut til å holde det løftet».

Før valet i 2017 sa Knut Reier Indrebø at KrF ikkje kom til å gå i regjering med Frp. No seier han unnskyld til dei han diskuterte med. Bystyre-kollega Trond Niemi gjer det same.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

POLITIKK: «Dette er vanskeleg. Sjølv om eg framleis er folkevald for KrF og står heilt inne for politisk program, veit eg ikkje kva eg skal gjere. Inntil vidare vil eg berre seie unnskyld til dei eg diskuterte med i juli, august og september 2017 og som då høyrde eller leste meg skråsikkert understreka at KrF ikkje kom til å gå i regjering med FrP. Vedtaket i dag gjer at eg og mange andre som stilte opp blir sett på som løgnarar. Tilgi meg, eg visste ikkje kva eg gjorde.»

Dette skreiv KrF-politikar Knut Reier Indrebø på Facebook-veggen sin den 2. november. Det var då blitt klart at partiet vil går i regjeringsforhandlingar med Høgre, Venstre og Framstegspartiet. Figgjobuen Indrebø representerer partiet i bystyret i Sandnes.

Niemi einig

– Før valet 2017 var det mange som ønska ei avklaring på om KrF ville gå i regjering med FrP. Som folkevald for KrF var eg difor ofte ute og understreka at samarbeidsvedtaket sa at me garantert ikkje skulle gå i lag med FrP. Når det no ligg an til at KrF likevel går inn i regjering, betyr det at det eg, og mange andre KrF-arar, kommuniserte til veljarane ikkje stemmer. Eg forstår difor om nokre av desse har mista tillit til meg personleg. Innlegget er først og fremst skrive til desse som har hatt tillit til meg, men som er skuffa, svarer Indrebø då han får spørsmål om kvifor han publiserte innlegget.

Han fortel at har fått tilbakemelding frå partifellar som har kjent på det same som han sjølv. Trond Niemi, som óg sit i Sandnes bystyre for KrF, er ein av dei som har kommentert under innlegget: «Jeg kjenner på det samme! Vi stod på stand og forsikret de som spurte oss om at vi ikke skulle inn i regjering med FrP. Nå kan vi bare beklage og si at vi i KrF ikke ser ut til å holde det løftet», skriv Niemi.

Stiller ikkje til nyval

Indrebø meiner partiet har mykje å tapa og mykje å vinna uansett kva veg det går for å søka regjeringssamarbeid.

– Overfor veljarar har eg tenkt at det beste ville vera å bli verande i opposisjon, fordi me då ikkje ville bryta løfta me gav før valet.

Indrebø jobbar for tida på ein skule i Kenya, og har permisjon frå bystyret til og med juli 2019.

– Eg er blitt spurt om å stilla til val, men svarte allereie før Hareide sin landsstyretale at eg ikkje ville stilla på nytt. Dette har ikkje noko med KrF sitt vegval å gjere.

Indrebø er framleis medlem i partiet.

– Eg har ikkje tenkt å melda meg ut før perioden min i Sandnes bystyre er omme i oktober 2019. Men om eg framleis er medlem i 2021 og støttar ein valkamp for ei regjering der også FrP er med, tvilar eg sterkt på.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...