Kristensen frykter bysykkelskandale

EL-SYKKEL: Erlend Kristensen kjører selv en el-sykkel som er registrert som moped og har skilt. Foto: Thomas Hansen

– Jeg er livredd for at dette blir et skandaleprosjekt, sier Erlend Kristensen gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne i Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2018 kl 12:22

I løpet av august skal bysykler settes ut i Sandnes, men det er foreløpig ikke klart når. Dette vil bli et begrenset antall både sykler og stativ, en ny modell sykkel kommer først i 2019.

– Når de kjøpte bysykler i Stavanger var de begeistret for el-syklene i København, men de klarer ikke bakkene her. Det har også vært utfordringer med vedlikehold, sier Kristensen.

Bekymret for ny modell

Nå er Kristensen bekymret for at de nye syklene som skal kjøpes inn også vil bli for dårlige.

– Syklene som nå skal kjøpes har bare et gir, de burde hatt to helst tre. Med et gir vil sykkelen bare spinne når du trør på flat mark. Jeg kjøpte en sånn sykkel, med litt for kraftig motor og det var en forferdelig sykkelopplevelse, sier han.

Anbudet har gått ut, men Kristensen mener det fortsatt burde være mulig å trekke i nødbremsen og teste at folk vil bruke den nye el-sykkel modellen.

– Før syklene kom til Stavanger kunne de ha hatt en pilot for å teste hvordan syklene fungerte her. De bør ha en pilot for å teste den nye modellen el-sykkel. Det kan fort ende opp med at de må ettermontere gir, noe som sikkert er mye dyrere. Når de kunne gjøre en elementær, diger tabbe sist gang er jeg redd for at de kan gjøre en lignende feil nå, sier han.

Dårlige på alternativer

Kristensen er kritisk til hvordan bysykkel og andre prosjekter har blitt håndtert i sammenheng med de nye bomringene.

– Det burde være fokus på å få folk over på buss og sykkel, det har jeg vært forkjemper for, men politikerne har ikke tenkt nok på alternativer. Jeg har tatt dette opp til det kjedsommelige, men har blitt stemt ned nesten hver gang, sier han.

For mye pisk

– Dette er grunnleggende endringsplanlegging, men politikerne er vei- og bomkåte. De burde tilrettelegge slik at alle kan velge noe annet enn dyre bompenger, den kritikken som kommer nå er ikke overraskende, sier han.

Han sier at bysykkel og andre alternativer til å kjøre gjennom bomringen burde være på plass før bomringen åpnes.

– Da er det endringsmoment og folk er villige til å endre reisevanene for å unngå bompengene. Det er sikkert mange som kommer til å endre reisevanene, men jeg er helt sikker på at det hadde vært flere hvis vi hadde vært flinkere til å få i stand alternativer, sier Kristensen.

Han peker på at mye av pengene skal gå til bussvei, sykkel og andre alternativer som noe positivt.

– Men det er jo trist at bussveien ikke kommer før 2021, flere år etter bomringen. Vi kan ikke bare bruke pisken, vi må komme med gulrot også. Det er derfor vi ser den massive motstanden som kommer nå, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...