Kryger avgjorde med lekker scoring

Axel Krygers gode høyrefot har kommet til nytte flere ganger denne sesongen. 20-åringen har tre scoringer og tre målgivende pasninger så langt. Foto: Rune Eikeland

Fylte året i går. Banket ballen i krysset i dag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2017 kl 15:44

Det var langt fra noen velspilt kamp fra Sandnes Ulf side, men tre poeng er tre poeng – og holder du nullen på bortebane så har man gjort noe riktig.

Hjemmelaget Elverum kjemper for eksistensen i divisjonen og hadde kampens største sjanse da det smalt i tverrliggeren over hodet på Saku-Pekka Sahlgren allerede etter åtte minutter. Fire minutter etter hadde tidligere Elverum-spiller Kent Håvard Eriksen en stor mulighet i andre enden. Han hælflikket ballen til seg selv inne i 16-meteren til Elverum, og fra spiss vinkel var han centimetere fra å lure ballen forbi Elverums keeper.

Den neste timen hadde Elverum mest ball og noen brukbare målsjanser, mens Sandnes Ulf slet med å etablere noe spill i det hele tatt mot bunnlaget. Mot slutten åpnet kampen seg noe opp og på et langt utspark av Sahlgren, en stuss og en svak klarering i Elverum-forsvaret, dempet Axel Kryger ballen på låret og banket ballen i krysset til 0-1. En nydelig scoring av Sandnes Ulf-talentet som fylte 20 år lørdag.

Elverum hadde et par brukbare sjanser det siste kvarteret, men Sandnes Ulf holdt unna og holdt nullen for 13. gang denne sesongen.

STEM PÅ ÅRETS SANDNES ULF-SPILLER HER

Matchvinner Axel Kryger mener Sandnes Ulf har en tendens til å bli for baktunge.

– Vi sliter med å komme opp i press, spesielt i førsteomgangen, og da får de vende mye på oss. Men vi kommer bedre ut i andreomgangen og står litt høyere på dem. Da får vi et litt bedre tak på det, men vi skaper lite offensivt. Der har vi mye å gå på, erkjenner Kryger.

Fulltrefferen til 20-åringen fra nærmere 20 meter var derfor kjærkommen og sikret Sandnes Ulf tre poeng på en dårlig dag.

– Det er alltid gøy å bli matchvinner, men det viktigste er at vi vinner, sier han.

– Hva må dere bli bedre på nå på tampen, før det som sannsynligvis blir kvalifiseringsspill?

– Vi må tørre å spille og ikke bli så baktunge. Det er mye rom på midtbanen som vi ikke klarer å utnytte. VI spiller ikke med lav selvtillit, men vi må likevel tørre mer, mener han.

Det ligger fortsatt an til å bli kompisduell mellom Kryger og Sandberg i kvalifisering, slik ståa på tabellen er nå. Niklas Sandberg og Ull/Kisa vant 3-4 borte mot Strømmen, og Sandberg noterte seg for både mål og målgivende pasning nok en gang.

Kryger, som har hatt sitt store gjennombrudd denne sesongen for Sandnes Ulf, har notert seg for tre mål og tre målgivende pasninger. Selv om han er omskolert fra midtstopper til indreløper, er han vel så mye offensivt anlagt som defensivt.

– Jeg er sånn middels fornøyd med de offensive bidragene denne sesongen, og har først og fremst prøvd å bli vant til en ny rolle på laget. Neste sesong løsner det kanskje enda mer, men det er greit å være fleksibel og god begge veier.

Tabell Obosligaen

1. divisjon fotball, menn
Elverum stadion, 22. oktober
Elverum 0 (0)
Sandnes Ulf 1 (0)
Mål: 0-1 Axel Kryger (78)
Gule kort: Roger Ekeland, Sandnes Ulf, Moustapha Ndiaye, Igor Cudovic, Elverum
Sandnes Ulf (4-3-1-2): Saku-Pekka Sahlgren – Viljar Vevatne, Nicolai Geertsen, Jasmin Bogdanovic, Kenneth Sola – Axel Kryger, Tomas Kristoffersen (Roger Ekeland fra 63.), Remi Johansen – Roy Miljeteig – Kent Håvard Eriksen, Kjell Rune Sellin (Mads Nielsen fra 80.)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...