Sandnesposten A/S

Kryger-suser senket Åsane i Bergen

Axel Kryger både scoret og la opp til scoring i kampen mot Åsane. Foto: Rune Eikeland, arkiv

Scoringer av Axel Kryger og Erixon Danso var nok da Sandnes Ulf tok tre viktige poeng på bortebane.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2018 kl 18:30

Det var Åsane som hadde initiativet før pause, men Sandnes Ulf dominerte kampen i andre omgang og vant fullt fortjent.

– Dette var en veldig viktig seier. Nå på slutten av sesongen så gjelder det å ta så mange poeng som mulig for å kunne henge med, sier Axel Kryger til Sandnesposten.

Sandnes Ulf er nå ubeseiret på de seks siste kampene og har los på kvalikplass.

– Det er kvalik som er det store målet. Det så vanskelig ut for en stund siden men vi har gjort det veldig bra i det siste. Vi må bare fortsette slik så er målet innen rekkevidde, sier Kryger.

Hjemmelaget best i gang

Hjemmelaget tok kommandoen innledningsvis og skaffet seg et par hjørnespark i åpningsminuttene. Etter syv minutter skapte Åsane kampens første sjanse, men avslutningen fra Tomas Kristoffersen ble slått til hjørnespark av Nicklas Frenderup.

Samme mann kom til nytt skudd fra nesten samme posisjon etter tolv minutter, men nok en gang fikk Frenderup reddet til hjørnespark. Hjemmelaget fortsatte å trykke Sandnes Ulf, og var nære på ved flere anledninger. De lyseblå var heldige som ikke havnet under i løpet av kampens første 20 minutter.

Remi Johansen kom til Sandnes Ulfs første avslutning etter 24 minutter, men skuddet gikk noen meter til side for mål. Sandnes Ulf kom mer med i kampen etter hvert uten å skape noen farligheter.

På overtid i første omgang kom endelig Sandnes Ulfs første store sjanse. Akinsola Akinyemi kom seg fri på høyrekanten og slo et presist innlegg til Sanel Kapidzic på bakre stolpe. Dessverre for Sandnes Ulf traff ikke dansken ballen skikkelig og sjansen rant ut i sanden. Dermed kunne lagene ta seg en pause på stillingen 0-0.

Kryger-suser

Åsanes Kristoffersen var frampå like etter sidebyttet, men frisparket fra 18 meter gikk til side for mål. Ikke lenge etterpå fikk Sandnes Ulf frispark på 16 meter-streken til store protester fra bortelaget. De mente Kapidzic ble felt innenfor og ville derfor ha straffespark. Men hva gjorde vel det når Axel Kryger like så godt banket ballen i krysset på det påfølgende frisparket. En suser av unggutten og dermed 1-0 til de lyseblå.

– Eneste muligheten var å klemme til med vristen i keeper-hjørnet. Det gikk jo veldig bra, sier en fornøyd Axel Kryger.

Etter 60 minutter fikk Sandnes Ulf nok et frispark fra farlig hold. Denne gangen var det Bjørnar Holmvik som fikk sjansen, men han klarte ikke å matche Krygers forsøk og ballen gikk over mål.

Midtveis ut i omgangen kunne og burde Kryger blitt tomålsscorer. Etter et fint Sandnes Ulf angrep slo Holmvik ballen inn boksen. Der ventet Kryger, som upresset headet ballen over mål fra åtte meter.

– Der burde jeg scoret. Det var ikke godt nok, sier Kryger.

I det 74. spilleminuttet ble Åsane redusert til ti mann. Jonas Hestetun fikk sitt andre gule kort på to minutter og dermed marsjordre.

Doblet ledelsen

Like etter utvisningen doblet Sandnes Ulf ledelsen. Banens beste, Axel Kryger, spilte fram Erixon Danso som satte ballen kontant i mål fra 17 meter. Nok en nydelig scoring av de lyseblå.

To minutter senere var Kapidzic nære på. Dansken fikk et innlegg fra Holmvik på bakre stolpe, men headingen gikk midt på Åsane-keeperen. I det 89. spilleminuttet burde Kapidzic fått sin scoring da Sandnes Ulf kom tre mot to. Innbytter Vegard Erlien spilte Kapidzic fri på 12 meter, men avslutningen gikk både over og utenfor.

Flere sjanser ble det ikke, og kampen ebbet ut med en sterk 2-0-seier til de lyseblå.

Her kan du se tabellen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...