Kryger svarer nettrollene

0-2: Axel Kryger (t.v.) sto klar til å avverge på streken, slik Mjøndalen gjorde to ganger tidligere i kampen, men Jibril Bojang plasserte ballen høyt mellom midtstopperen og keeper Nicklas Frenderup og i mål. Foto: Rune Eikeland

– De bør holde kjeft og heller støtte oss.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.08.2018 kl 13:27

Engasjementet rundt Sandnes Ulf på 
sosiale medier er størst når laget taper. Spesielt på Sandnes Ulfs offisielle facebook-side er det mange som lufter sin frustrasjon i kommentarfeltet. Mange av de samme navnene går igjen, men i det siste har flere kastet seg på. Mange krever at klubben sparker trener Bengt Sæternes.

Sæternes innrømmet nylig overfor Sandnesposten at han rådet spillerne til å holde seg unna nettaviser og sosiale medier.

– Det er noen av spillerne som etter min mening kan styre unna nettaviser og sosiale medier. Jeg har sagt til dem at det ikke er noe poeng i å gå inn på digitale plattformer for å konstantere at avisene har fått med seg svake prestasjoner, for det vet vi at de gjør. Jeg har på ingen måte vært inne på tanken om et forbud, men jeg har sagt til dem at negative opplevelser ikke blir bedre av å lese hva andre mener om dem. Tvert i mot, sa Sæternes.

– Gleder seg til vi gjør det dårlig

Axel Kryger innrømmer at han får med seg det som blir skrevet. Både på twitter og facebook er det flere kritiske røster og spesielt på klubbens facebook-konto – med over 10.000 følgere – hagler kritikken når laget møter motgang.

– Jeg merker jo på fansen at ting ikke går så bra. Som sandnesgutt får jeg høre mange som sutrer, og det er mange som skriver dritt på sosiale medier, sier han.

20-åringen er både profesjonell fotballspiller og fotballsupporter selv, og forstår til en viss grad kritikken som kommer. Men i det siste har det sneket seg inn en følelse av at supporterne har vendt seg mot klubben.

– Hvorfor kan de ikke heller komme og heie på oss? Det virker som mange nesten gleder seg til vi gjør det dårlig, sånn at de kan kaste seg over tastaturet og skrive noe dritt. De bør holde kjeft og heller støtte oss. mener Kryger.

– Du får med deg det meste som blir skrevet?

– Ja, jeg gjør jo det. Jeg registrerer også at de som skriver ikke en gang er helt enige med oss selv. I det ene øyeblikket krever de flere unge, lokale spillere på laget, og de gangene de får viljen sin så er det også gale. Da mangler laget plutselig rutine.

Kryger understreker at Sandnes Ulf må tåle at det kommer kritikk – men at det er lettere å ta innover seg når det kommer fra folk han vet vil laget godt.

– Dessverre er det litt for få som virkelig bryr seg og som støtter oss uansett. Når de er frustrert, så hører jeg på dem og har respekt og forståelse for deres meninger. Men de som ikke går på stadion, og slenger dritt likevel, de får ikke akkurat en stjerne i min bok, forklarer Kryger.

Spillere på vei tilbake

Det to neste kampene til Sandnes Ulf er borte mot Jerv (søndag) og lokaloppgjør hjemme mot Viking lørdag 25. august. Avstanden ned til nedrykkskvalifisering er på åtte poeng, mens avstanden til opprykkskvalifisering er fem.

På skadefronten sier Vidar Nisja at han er klar om 1-2 kamper, og sikter seg dermed trolig inn på Viking-kampen om halvannen uke. Remi Johansen bedyrer at han også snart er klar til kamp, men på spørsmål om det dreier seg om et par uker, svarer han:

– Jeg vet ikke. Jeg kan være tilbake før, eller det kan ta lenger tid. Men jeg er snart tilbake.

Kent Håvard Eriksen slapp operasjon, og kan være aktuell til spill om 7-8 uker.

– Jeg må selvsagt bygge opp muskulatur og kondisjon, men det å rekke noen av de siste kampene er naturligvis en fin motivasjon i arbeidet, sier Eriksen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...