Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Denne gjengen showet for 1200 i år

GOD GANG: Sør-Vestlandets sterkeste revymiljø består av denne gjengen på Lura. Foto: Frode Olsen

Lurarevy nummer 22 i rekken er over for denne gang. Cirka 1200 mennesker fikk med seg årets forestilling.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2019 kl 08:40

LURAREVYEN: Det var mye spenning da Gry Wittenberg stod høygravid på scenen under forestillingene. Da siste show lørdag 6. april var unnagjort hadde fremdeles ikke babyen kommet ut.

– Jentebabyen vår holdt avtalen, og det har vært veldig kjekt å være med på dette. Vi blir som en familie når vi henger sammen, så jeg har blandede følelser nå som det er slutt, forteller Wittenberg.

Gikk i pluss

Øyvind Brunvær startet som kjent opp Lurarevyen sammen med kona Peggy Bore Brunvær i 1994. Han er takknemlig for det trofaste publikummet som kommer på Lurarevyen hver gang. Han er godt fornøyd med at det har vært rundt 200 publikummere på hver forestilling.

– Vi har solgt innenfor de rammene av budsjettet vi hadde, det skyldes først og fremst et trofast publikum som kommer år etter år, forteller Brunvær.

– Vi har en begrensning

Lurarevyen har høstet gode anmeldelser fra både publikum og medier. Alt fra koreografi til å sy kostymene er gjort på en profesjonell måte, men det er ingen av skuespillerne som er profesjonelle, det skaper begrensninger når øvelser må gjøres på kveldstid i forkant av revyene.

– Vi er fornøyd med oppmøtet blant publikum, men vi bruker fritiden på dette og da er det en begrensning på hvor mange helger vi kan ha forestillinger. Jeg synes at syv forestillinger på to helger er bra, forteller Brunvær.

Har ikke telt pengene

Brunvær forteller også at det ikke er noen som blir rike av å drive på med dette, og det overskuddet revyen får inn brukes på å hente inn inspirasjon til neste forestilling.

– Vi har ikke telt pengene over hvor mye vi er gått i pluss, men det vi tjener inn bruker vi på å reise rundt i landet for å få inspirasjon til neste års revy. Vi blir ikke rike på penger, men søkkrike på opplevelser og godt samhold.

Nye krefter

At Lurarevyen har hatt 22 ulike forestillinger på sine 25 år gjør at det har vært behov for å skifte ut enkelte. Utskiftningene har ikke vært noe negativt for Lurarevyen.

– Det begynner å komme inn nye krefter slik at vi får skiftet styret og det er et generasjonsskifte på gang, forteller han.

Har mål om å lage verdens beste revy

Brunvær har vært med i mange år, men fremdeles så kjenner han på det å kunne lage verdens beste revy, for den mener han ennå ikke er laget. Til høsten igjen skal de forberede seg på neste års revy.

– Vi begynner planleggingen nå, og så starter vi opp til høsten før skolene starter. Tekstene blir levert til skuespillerne rett før jul.
Lurarevyen kunne puste lettet ut da fødselen 
lot vente på seg

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...