Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Høle-forfattar nominert til gjev nordisk litteraturpris

NOMINERT: Høle-forfattar er nominert til Nordisk barne- og ungdomslitteraturpris for boka «Far din». Foto: Ingeborg Dirdal

Høle-forfattaren Bjørn Ingvaldsen blei i dag ein av tolv nominerte til Nordisk barne- og ungdomslitteraturpris. Han håper nominasjonen kan få fleire til å oppdaga litteraturen hans.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.04.2017 kl 18:48

Høle-busette Bjørn Ingvaldsen har ein stor produksjon av bøker bak seg, snart femti bøker har han gitt ut. Rett over påske kjem ei ny ungdomsbok, og seinare i år gir han ut ei bok til.

– Kva betyr det å bli nominert?

– Det er veldig hyggeleg, av to norske bøker er den eine mi valt ut, seier Ingvaldsen.

Ingvaldsen blei nominert for boka «Far din» som kom ut i fjor. For fire år sidan blei denne prisen innført. Den andre norske boka som blei nominert er «Ungdomsskolen« av av Anders N. Kvammen.

Turne

Nå håper den produktive forfattaren å bli spurt om å koma til fleire skular og bibliotek med litteraturen sin. I november drar han til Helsingfors, då skal prisen delast ut til den heldige vinnaren av dei tolv nominerte.

Ingvaldsen har tidlegare fått Arks barnebokpris, og er også nominert til Bokslukerprisen.

Han har funne roen på Høle, og har sjølvdisiplin på skrivinga.

– Det blir skriving og turneverksemd. I haust skal eg turne til Trøndelag og Austlandet, og litt i distriktet.

– På alvor

– Synest du norsk barne- og ungdomslitteratur blir tatt nok på alvor?

– Ja, det synest eg. Me er eit av dei landa i verda der den litteraturen blir tatt mest på alvor. Det er ikkje noko i litteraturen vår som ikkje kan behandlast. I norsk tradisjon kan alt behandlast i barnelitteraturen. Me kan ta opp alvorlege tema.

I nokre år har han pendla mellom Oslo og Høle fordi han har fylt vervet som fagforeiningsleiar i NBU, fagforeininga til norske barne- og ungdomsbokforfattarar. Nå er han ferdig med vervet, og jobbar for fullt som forfattar igjen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...