Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Krysser fingrene for at babyen ikke har hastverk

HØYGRAVID: Gry Wittenberg har termin 22. april. Siste forestilling for Lurarevyen er 6. april. Iren Brunvær, Øyvind Brunvær og barnefar Morten Ramsfjell håper alle at jentebabyen forblir i magen til etter forestillingene. Foto: Frode Olsen

Inne i magen til skuespiller Gry Wittenberg befinner det seg en jentebaby. Barnefar Morten Ramsfjell og de andre i Lurarevyen håper at hun koser seg der til termin.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2019 kl 22:39

LURAREVYEN: Gry Wittenberg og Morten Ramsfjell går en veldig spennende tid i møte. Begge står på scenen når Lurarevyen har premiere fredag, og snart blir de foreldre til det som ultralyden forteller er en jente.

Med siste forestilling 6. april og termin 22. april, knytter det seg naturlig nok spenning til om babyen har tenkt å komme til verden litt tidligere enn forventet. At Gry Wittenberg er førstegangsfødende, gir heller ikke fasitsvar for når fødselen kan skje.

– En venninne av meg fødte tre uker før tiden da hun skulle ha sitt første barn, sier Gry Wittenberg til umiddelbar respons fra sine kolleger i revyen.

– Nei, nå må du slutte. Vi vil ikke høre om slike eksempler. Dere har bare med å vente til etter revyen er ferdig, er beskjeden i munter tone fra gjengen.

Barnefar debuterer

Det er Gry Wittenbergs ellevte år som deltaker og skuespiller i Lurarevyen. Morten Ramsfjell har på sin side spankulert i kulissene.

– Dette er mitt første på scenen, og jeg kjenner kanskje litt mer på nervene sammenlignet med de fleste andre. Nytt av året, er at vi har dansekoreografi i mange av musikknumrene. Med sangtekster og replikker er det mange ting å huske, sier Ramsfjell.

Sett med Lurarevyens øyne er det lite passende om fødselene skulle skje i løpet av kommende uke. Plan B er ikke av den vanntette typen.

– I enkelte seanser er jeg skrevet inn i rollene som en gravid kvinne. Det vil nok være mulig å justere litt underveis, men ett nummer må trolig tas bort om en fødsel skulle skje, men for revyens del er nok håpet litt større enn forstanden, smiler Wittenberg.

Familie

Det var ekteparet Peggy Bore Brunvær og Øyvind Brunvær som startet Lurarevyen tibake i 1994. Den gang sto bydelshuset nytt, og Øyvind Brunvær hadde lyst å finne på noe for den voksne delen av befolkingen. Til slutt falt valget på revy.

Ekteparet Brunvær er fremdeles drivkreftene bak, selvsagt med solid hjelp fra skuespillere, andre frivillige og øvrig familie. To av parets døtre har mer eller mindre vokst opp i Lura bydelshus. Guro har regi i revyen, mens Iren snart skal gjennom sin ilddåp som skuespiller.

– Jeg er nok lik mamma av natur. Vi liker kanskje å holde oss litt mer i bakgrunnen, mens pappa og Iren er mer tilfredse i rampelyset. Lurarevyen, og oppveksten i området, har ført til at bydelshuset er å anse som vårt andre hjem. Pappa har faktisk egne nøkler, humrer Guro og nikker mot Øyvind Brunvær i sitt hippiekostyme.

Iren Brunvær (28) forteller at hun skal gifte seg 31.12.2019, og at det sto mellom hotell og bydelshuset da lokalene skulle velges.

– Jeg hadde i realiteten lyst at festen skulle være her i bydelhuset, men på grunn av noen omstendigheter, falt valget på hotell. Vi skal gifte oss i Høyland kirke forteller Iren om planene hun har sammen med sin store kjærlighet fra Mandal.

Foreldrene og begge døtrene bor også på Lura. Husene er spredt i en triangel med Lura bydelshus som felles midtpunkt. I løpet av samtalen avslører de at det også finnes en John Brunvær (33).

– John er jo den «løgnaste» av oss alle. Han forteller alltid vitser, og enkelte ganger underholder han folk uten at han selv er klar over det, men revyen er han ikke med på. Av den grunn ser vi ham altfor sjelden i øvingsperioden, og vi benytter gjerne anledningen til å hilse til han, humrer familiemedlemmene.

  • Lurarevyen har premiere fredag klokken 19.00. Øvrige forestillinger er lørdag 30. mars, søndag 31. mars, onsdag 3. april, torsdag 4. april, fredag 5. april lørdag 6. april.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...