Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Poets Day fra Hommersåk imponerer stadig flere

IMPONERER: Poets Day leverte varene da de spilte i Sandnes under Blinkfestivalen. Gruppemedlemmene Bjørn Erik Sørensen, Jostein Markhus, Anders Eltervåg, Jarle Solgård, Rune Bjerkreim og Arvid Gjerde er på god vei til å nå et større publikum.

Riska-bandet begynte i det stille tilbake i 2009. Drøyt syv år og to album senere er Poets Day i ferd med å nå et stadig større publikum.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2017 kl 19:35

MUSIKK: 2017 har så langt vært et innholdsrikt år for medlemmene i Poets Day. Etter at de tidligere i år slapp albumet «It’s time», er de blitt lagt merke til av langt flere enn det lokale publikummet på Hommersåk.

I mai holdt de konsert på Hommersåk i anledning plateslippet, før de fikk gleden av å spille på samme konsert som Vamp under en konsert ved Sverd i fjell i Hafrsfjord.

Vil opp og fram

Under Blinkfestivalen spilte de utenfor utestedet Banken i samme helg som mer Stavangerkameratene. Vokalist Anders Eltervåg er godt fornøyd med tilværelsen.

– Det har virkelig gått bra for oss i 2017. De nevnte konsertene pluss albumutgivelsen har medført at vi har nådd et større publikum. Det er jo opp og fram vi vil, og alle musikere setter jo pris på at musikken blir likt av andre, sier Eltervåg.

Lå i brakk

Poets Day har gitt ut to album. Musikken de spiller er i kategorien «indierock» til kommersiell pop/rock. Den første platen, som heter «Happy ever after?», ble gitt ut i 2011, men det skulle ta seks år før «It’s time» så dagens lys».

– I 2012 og 2013 ble det ganske så travelt for mange av gruppemedlemmene. Vi har alle sivile jobber og familie, men etter noen år med liten aktivitet fant vi ut at tiden var inne for å gjøre låtene vi hadde laget om til et nytt album. Vi er også motiverte for å ta ytterligere steg med musikken vi lager, sier Eltervåg.

Samtidig innrømmer vokalisten at det ikke er enkelt for lokale band å nå fram på stjernehimmelen.

– Utover sosiale medier og Spotify har vi ikke hatt ressurser til å drive promotering. Da vi hadde konsert i forbindelse med utgivelsen av «It’s time» på Hommersåk, sto vi for alt for- og etterarbeid. Det var gruppemedlemmene som søkte skjenkebevilling, bestilte drikkevarer, vakthold og scenerigg. Det gikk nok litt over musikken, og det er selvsagt mye kjekkere å spille under litt andre forhold. Det håper vi på i fremtiden, sier Eltervåg.

Riskastjernå

Poets Day startet opp ved en tilfeldighet. Trubadurene Bjørn Erik Sørensen og Jostein Markhus, med solide røtter til musikken, oppdaget stemmen til Anders Eltervåg under en lokal konkurranse.

– Jeg deltok på noe som heter Riskastjernå. Etter konkurransen spilte jeg litt på forskjellige steder sammen med Jostein Markhus. Vi ble etter hvert gode venner, og Jostein kjente jo også Bjørn Erik Sørensen fra tidligere, forteller Eltervåg.

Han er klar på at de ikke ser for seg flere dødperioder. De er allerede i gang med planleggingen av en konsert på Riska til høsten.

– Vi øver en gang i uken. Da sørger vi for å holde repertoar og de gamle sangene ved like, samtidig som vi øver inn og lager nye sanger. Poets Day ønsker helt klart å videreutvikle seg, sier Eltervåg.

FANS: Karoline Kallestein og Lena Sagen kom umiddelbart i perlehumør da Poets Day entret scenen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...