VIVA søker tidligere stemmer

SØKER TIDLIGERE MEDLEMMER: 17. juni markerer kulturskolekoret VIVA at de har eksistert i 50 år. I den anledning håper Therese Ekornrød, Kamilla P. Simonsen, Liv Hugstmyr Særheim, Inger Lise Hope, Richard Beharie og Cathrine Stølsvik i VIVA å se flest mulig tidligere medlemmer blant publikum i salen. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Denne sprudlende VIVA-gjengen er på jakt etter flest 
mulige tidligere medlemmer til en helt spesiell markering av korets 50-årsjubileum.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

I sommer feirer kulturskolekoret VIVA at det er 50 år siden de ble til.

I den anledning jakter koret med prosjektleder Cathrine Stølsvik og dirigent Liv Hugstmyr Særheim på tidligere medlemmer som de håper vil være på en helt spesiell markering.

For søndag 17. juni inviterer VIVA til jubileumsshow i Sandnes kulturhus. «Reverse & reunion» er navnet på forestillingen som har Viktorija R. Davies som kreativ regissør.

– Vi ønsker at salen skal være full av tidligere sangere når finalesangen fra musikalen Les miserables, «Kan du høyre folket», toner ut i salen. Da håper vi flest mulig tidligere medlemmer reiser seg og forenes med alle sangerne på scenen og gjerne synger med de 200 andre sangerne som lik dem har brukt år i sine barne- og ungdomsår til å synge sammen i dette koret som har gitt dem så mange gode minner og opplevelser for livet, sier Hugstmyr Særheim.

– Men det er en åpen forestilling som hvem som helst kan kjøpe billett til, enten du er tidligere VIVA-medlem eller ikke, understreker prosjektleder Cathrine Stølsvik.

– Mange tror kanskje de må være med på selve forestillingen. Men det er til selve avslutningsnummeret håpet er å se og høre flest mulig tidligere VIVA-medlemmer ta del, sier Inger Lise Hope som selv sang i koret fram til 2006. I ettertid har hun gjort stor suksess som «Belle» i Disney-musikalen «Skjønnheten og udyret» i Sandnes kulturhus. Nylig slapp hun sin første singel «Ka va det eg sa» som etterfølges av et album.

Over 600 tidligere medlemmer

– Siden koret ble startet, har over 600 personer vært innom. Mange har vært en del av VIVA i flere år, forteller Liv Hugstmyr Særheim som har vært dirigent for koret i over 40 av korets 50 år.

– Der er Liv unik. Hun husker navn og årstallene for når folk var med i VIVA, skyter Therese Ekornrød inn.

Nå håper hun tidligere medlemmer blir med på å kaste glans over jubileumsforestillingen

– Det er bare å ta kontakt, enten med meg eller Cathrine Stølsvik. Folk kan også ta kontakt gjennom hjemmesiden vivasandnes.no, sier hun.

Fortid og framtid

Under jubileumsforestillingen «Reverse & reunion» møter vi en ung kvinne som etter en strabasiøs start som kordirigent tar publikum med på livets og karrierens mange opp- og nedturer. Men hun gir ikke opp for å nå det målet hun har satt seg. Hovedrollen spilles av Inger Lise Hope.

– I forestillingen får vi høre dagens VIVA og dens dyktige solister. Men dette er også en forestilling der vi blir tatt tilbake i tid. 70 tidligere sangere er med som kor og solister fordelt på tiåret de sang i koret. Morgendagens VIVA er representert med kulturskolens barnekor og juniorkor, forklarer Hugstmyr Særheim.

Startet som jentekor

VIVA er et kor for jenter og gutter fra alderen 11 til 18 år.

Koret ble startet i 1968 som Sandnes musikkskoles jentekor av daværende rektor ved Sandnes musikkskole, Kåre Opdal.

I 1997 gikk koret fra å være et rent jentekor til å bli et blandet kor med også

Våren 2014 deltok hele koret i TV-konkurransen «Norske talenter» og kom helt til finalen. 22. juni samme år var VIVA med og urframførte korverket «Gloria» av Cristian Grases i Carnegie Hall, New York.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...