Kulturskolen har fått ny rektor

NY SJEF: Toril Tveit Munthe-Kaas har flyttet inn på nytt kontor og er klar for nye utfordringer som rektor for Sandnes kulturskole. Foto: Aslak Ravndal

Toril Tveit Munthe-Kaas har tatt over for Kjell Olav Henriksen og blitt rektor for Sandnes kulturskole.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

KULTUR: Gjesdalbuen Toril Tveit Munthe-Kaas har plukket opp stafettpinnen etter Kjell Olav Henriksen og startet jobben som rektor for Sandnes kulturskole. Hun har funnet seg godt til rette i sjefsstolen tre uker inn i den nye jobben.

– Det har vært travelt, men utrolig kjekt så langt. Sandnes kulturskole har over 2000 elever og godt over 80 ansatte, så det er mye å holde styr på, men jeg følte meg moden for oppgaven, sier Munthe-Kaas til Sandnesposten.

Hun har jobbet på kulturskoler siden 1988. De 14 første årene var hun rektor for Gjesdal kulturskole, før hun i 2002 ble inspektør for Sandnes kulturskole. De to siste årene har hun vært avdelingsleder.

Friplassordning

Munthe-Kaas skryter av sin forgjenger, som gikk av med pensjon ved nyttårsskiftet etter 18 år som rektor for Sandnes kulturskole.

– Kjell Olav har gjort en kjempejobb her på huset. Du skal lete lenge for å finne et menneske med et like stort hjerte og med samme innstilling som han, sier hun.

– Har du noen tanker om hvordan du kan gjøre kulturskolen enda bedre?

– Personlig så har jeg et sterkt ønske om å få på plass en friplassordning slik at enda flere kan få prøve seg hos oss. Vi holder akkurat nå på med en utredning som handler om å gjøre kulturskolen enda mer tilgjengelig for andre, og da er en slik friplassordning et godt forslag. Vi må også perfeksjonere vår kjernevirksomhet og bli best mulig på det vi driver med, svarer den nye rektoren.

– Er det dyrt å være elev hos dere?

– Nei, det er egentlig ikke det, men for noen blir disse utgiftene for store. Derfor kunne det vært veldig bra med en friplassordning til de som rett og slett ikke har råd, svarer Munthe-Kaas.

– Personlig så har jeg et sterkt ønske om å få på plass en friplassordning slik at enda flere kan få prøve seg hos oss.

Stor aktivitet

Kulturskolen har i dag 85 ansatte. Godt over halvparten av disse har tilholdssted i samme bygning som Vågen videregående skole i hjertet av byen.

– Siden 2002 har kulturskolen blitt mer og mer sentralisert. Det har skapt et veldig bra arbeidsmiljø. Før kunne det være ensomt som kulturskolelærer fordi du ofte satt alene på kveldstid rundt forbi på andre skoler, sier Munthe-Kaas.

Det betyr at det er mye liv og røre i lokalene på ettermiddagstid.

– Det er veldig stor aktivitet mellom 15:30 og 18:30. Alle elevene har timer minst én gang i uken, mens noen har mer enn dette. Som for eksempel danseelever som går i flere grupper, sier Munthe-Kaas.

– Hvordan vil du beskrive lærerne i kulturskolen?

– Det er et kjempenivå på alle lærerne som jobber her på huset. De brenner for faget og er utrolig dyktige. Det er ganske krevende å ta imot elever etter elever, hvor alle har forskjellig bakgrunn, svarer Munthe-Kaas.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...