Kulturskolen og Benedicte Adrian leverte så det sang

I forbindelse med framføring av kjente Gran Prix-melodier i Vågensalen søndag, fikk Kulturskolen besøk fra øverste hylle. Forestillingen «Lenge leve livet» hadde glatt tålt enda større scene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2018 kl 22:21

Det er knapt noe mer sjarmerende enn når barn og ungdommer leverer ting de iherdig har øvet på. Publikum trengte ikke være i familie eller venner med artistene for å kose seg med hit-paraden elevene fra Kulturskolen serverte fra flere tiår med Gran Prix, eller Eurovision som konseptet har endret navn til de senere årene.

Perlene kom på rad og rekke, og de kjente låtene som har brent seg inn i hukommelsen, var med alle sammen. Jonny Logan, Jahn Teigen, Finn Kalvik, Carola og Alexander Rybak. Det manglet heller ikke på glitter og stas i Vågensalen.

Lenge leve livet

Benedicte Adrian fikk æren av å starte showet med sitt eget bidrag til paraden.

«Lenge leve livet» var også et naturlig navnevalg til forestillingen. Årsaken til at Benedicte Adrian (55) stilte opp, er hennes gode kontakt med sanglærer Ella Karin Snobl.

– Vi sang sammen helt tilbake i 1996, faktisk. Da hadde vi forestilling med høydepunkter fra musikalens verden i Mo i Rana, sier Ella Karin Snobl.

Benedicte Adrian forteller at hun ble trigget av konseptet og innbydelsen. I tillegg har artisten slekt i Sandnes.

– Jeg hadde en samtale med elevene i går. Der snakket jeg litt om mine erfaringer og egne opplevelser som artist. Håpet er at noen av rådene er noe elevene kan ta med seg videre, forteller Adrian.

Mali Nilsson (17) går til daglig i andre klasse på Sandnes videregående, men har vært fast inventar på Kulturskolen siden hun gikk i åttende klasse.

– Det var veldig spennende å høre på Benedicte da hun besøkte oss. Ellea Karin Snobl er også en fantastisk lærer. Da jeg startet her hadde jeg en liten «lekkasje» i stemmen, men den er nesten helt borte nå, smiler Mali Nilsson.

Dansk og svensk

Sangtalentet fikk æren av å fremføre én av de eldre sangene fra musikkonkurransens historie.

– Sangen heter «Dansevisa» og er et dansk innslag fra 1960-tallet. Jeg hadde aldri hørt sangen tidligere, men den har vært kjekk å lære, sier Nilsson.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STORMVIND: Brita Høyland Ollestad sang en av Carolas bidrag til Gran Prix. Foto: Frode Olsen

Brita Høyland Ollestad (15) er tiendeklasseelev ved Lundehaugen ungdomsskole. Hun fremførte Carolas udødelige melodi, «Fanget av en stormvind».

– Jeg har sett musikkvideoen til denne sangen, hvor kraftige vifter blåser liv i både håret og kjolen når hun synger, sier Høyland Ollestad.

Det var juniorkoret til Kulturskolen som sto for forestillingen. Godt hjulpet av voksne lærere ble forestillingen så god at den gjerne kunne vært flyttet skrått over gaten til kulturhuset.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...