Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Kun bomaksjonister kom da Wirak åpnet byfesten

FÅ: Til venstre står bomaksjonistene og hører på talen til Stanley Wirak. Ved bordet i midten står Børre Jacobsen og andre representanter fra kommunen. Foto: Frode Olsen

Klokken 10.00 lørdag formiddag åpnet Stanley Wirak (Ap) byfesten i Sandnes. Til stede var to kvinner, Børre Jacobsen fra kommunen og fem representanter fra motstanderne av de nye bomringene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2018 kl 12:19

Det var forståelig at årets byfest ikke fikk samme pangåpning som i 2017. I fjor vartet nemlig kommunen opp med felles frokost til alle innbyggerne på samme tidspunkt i Langgata.

Med fellesarrangementet borte, var det liten aktivitet i Langgata så tidlig på dagen. Tidspunktet hindret ikke aksjonistene mot bompakken i å møte opp. Tonen var likevel frommere enn tilfellet har vært ved tidligere anledninger.

Sigurd Sjursen sier at de ønsker å være tydelige på at de gjør forskjell på privatpersonen Stanley Wirak og rollen han har som representant for Sandnes i styringsgruppen for Bymiljøpakke Nord-Jæren.

– For oss er det vikitig å støtte opp om det arbeidet Wirak gjør for å få til justeringene folket ønsker. Han er tross alt den eneste som virkelig prøver å jobbe for bedre vilkår. Det er viktig for aksjonsgruppen at Wirak er med i det videre arbeidet. Når det er sagt, står vi fremdeles med at vi hadde forventet at Wirak trakk Sandnes ut av avtalen da styringsgruppen var samlet i rådhuset i Stavanger torsdag, sier Sjursen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORSTÅELSE: Sigurd Sjursen og de andre fra aksjonsgruppen hilser på ordfører Stanley Wirak i Langgata. De støtter opp om Wiraks videre arbeid for å justere avtalen. Foto: Frode Olsen

Stanley Wirak sier til Sandnesposten at han mener veisjef Terje Moe Gustavsen på vegne av regjeringen presset unødvendig hardt i dette møtet.

– Han kunne, og regjeringen burde fått til en løsning hvor de tok vekk rushtidsavgiften eller utsatt iverksettelsen av bomringen. Det står ingenting i selve Stortingsproposisjonen om at den må settes i gang 1. oktober. Med større vilje kunne rushavgiften blitt utelatt. De vet veldig godt at en rushavgift ikke kommer til å aksepteres av Sandnes kommune. Det finnes ikke lenger politisk flertall. Den skal bort, sier en tydelig ordfører.

Sigurd Sjursen, Ragnar Arnfinsen, Alexandra Eva Lind og Jan Ove Sikveland, sistnevnte bedre kjent som tidligere storkeeper for Ålgård og Undheim, påpeker at de møtte opp til åpningen av byfesten for å vise sin støtte til Wirak i hans arbeid for å få bort bomringen.

– Det er jo ingen tvil om at vi ønsker at alle bommene skal tas bort, men samtidig vil vi se på det som en delseier om Wirak nå jobber hardt og får bort rushavgiften som en start, sier Sjursen på vegne av gruppen.

SÅ KOM FOLK: Klokken 12.00 var det kommet langt flere til byen. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...