– Kunne lett medført tap av menneskeliv

Rettssaken mot 20 år gammel kvinne starter mandag

MÅTTE UT: Rundt 40 gjester måtte evakueres da det begynte å brenne på Hotel Sverre i mars 2016. Nå står en 20 år gammel kvinne tiltalt for å ha forårsaket brannen som ifølge tiltalen lett kunne medført tap av menneskeliv. Foto: Ronny Hjertås

En 20 år gammel kvinne fra Rogaland står under tiltale for å ha forårsaket brann på Hotell Sverre i fjor. Rettssforhandlingene starter mandag, og det er satt av to dager til saken.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.11.2017 kl 07:40

Det var i mars 2016 at det oppsto brann på et av rommene på Hotel Sverre i Storgata 45. Gjestene ble umiddelbart evakuert og brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannen i 4. etasje.

Politiet etterforsket saken og hevdet tidlig at brannen var påsatt. En da 19 år gammel kvinne ble avhørt om forholdet.

Statsadvokatene i Rogaland har tatt ut tiltale mot den nå 20 år gamle kvinnen. De hevder å kunne føre bevis for at hun antente sengetøyet.

Kvinnen er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 355, for å ha forårsaket brann som lett kunne medføre tap av menneskeliv.

Slik lyder grunnlaget i tiltalen:

– Onsdag 16. mars 2016 kort tid forut klokken 22.30 på Hotel Sverre i Sandnes, antente hun sengetøy inne på rommet hun hadde leid i fjerde etasje. Det oppsto brann- og røykutvikling. Det var 40 gjester på hotellet. Én eller flere av dem kunne lett ha omkommet dersom brannen ikke hadde blitt oppdaget i tide. Påstand om erstatning til fordel for fornærmede forbeholdes nedlagt. Tiltalen er tatt ut etter orde fra riksadvokaten.

Sandnesposten har vært i kontakt med tiltalte og hennes forsvarer, Marie Helene Earl Haugland. De ønsker ikke å kommentere rettssaken med oppstart 13. november klokken 09.00 i Jæren tingrett. Det er satt av to dager til saken.

Aktor i saken er Arvid Malde.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...