Kunstnere med turnéstart i Sandnes

I FULL SVING: Da Sandnesposten kom på besøk fredag var tre av kunsterne opptatte med å gjøre klart for søndagens åpningsdag . Brita Been er ikke med på bildet, men teppet på gulvet er ett av hennes selvkomponerte verk. Til venstre sitter Barbor Hernes som driver med keramikk. Tekstilkunstner Dorthe Herup i midten, mens smykkespesialisten Fie von Krogh sitter til høyre. Foto: Frode Olsen

Søndag 12. februar starter utstilingen som de fire kunstnerne har kalt Turné. Rundreisen starter på Kinokino i Sandnes, med en drøm om å avslutte i København.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2017 kl 13:14

UTSTILLING: Klokken 14.00 søndag 12. februar åpner Sandnes kunstforening dørene på Kinokino. I lokalene viser fire kvinner ut noen av sine kunstverk. Det er første gang kvartetten er trommet sammen til felles utstilling. Fie von Krogh, som driver med smykkekunst, gleder seg til åpningen.

– Vi håper selvsagt at det kommer mange mennesker for å kikke på våre kunstneriske uttrykk. Det er et stort sprik fra keramikk, smykker til tekstil. Dorthe Herup og Brita Been lager begge tekstilarbeider i form av tepper og veggpryd, men også de står for egne arbeidsmetoder, sier Fie von Krogh til Sandnesposten.

Ifølge kunstnerne selv er utstillingen også en kommentar til skolens stemoderlige behandling av kunst og håndverk. Etter eget utsagn ønsker de å belyse rikdommen av innfallsvinkler til læring som både kunsten og håndverket ivaretar.

På tross av navnet, og at utstillingen åpner søndag, er de videre turnéplanene ikke helt spikret ennå.

– Vi har som mål å reise innom Vestfold, og andre steder lenger nord i landet. Den store drømmen er at vi kan avslutte i København, nærmere bestemt Rudtårnet i Købmagergaden 52, sier danske Dorthe Herup.

Selv om de stiller ut sammen for første gang, er det slettes ikke første gang de hilser. Keramikkunstner Barbro Hernes minner Dorthe Herup på tidligere utstillinger.

– Jo, nå husker jeg! Men det er jo tretti år siden, humrer Herup.

Nå gleder de seg veldig til åpningsdagen søndag.

– Jeg har hatt utstillinger i Sandnes tidligere med godt besøk. Så var vi heldige som fikk innpass på Kinokino allerede nå, sier Fie von Krogh.

Brita Been var ikke kommet til Sandnes da bildet ble tatt, men er selvsagt til stede på åpningsdagen.

Kunstutstillingen Turné

Arrangør: Sandnes kunstutstilling

Sted: Kinokino

Åpningsdag: Søndag 12. februar klokken 14.00

Utstillere

Tekstil: Dorthe Herup
Keramikk: Barbro Hernes
Smykker: Fie von Krogh
Tekstil: Brita Been

Utstillingen henger fram til 19. mars.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...