Kvinne dømt for tyveriraid i speed- og pillerus

DØMT: En kvinne ble dømt til 72 timers samfunnsstraff for flere tyveriraid i Sandnes. Foto: Håvard Ovesen

En 25 år gammel kvinne er dømt til samfunnstraff for flere tilfeller av tyveri i Sandnes. I retten fortalte hun om personlige utfordringer.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

I løpet av to oktoberdager i 2016 gjorde kvinnen urett. Den ene dagen tok hun seg inn en ulåst dør og stjal fra en bolig. Sammen med en venninne tok hun en pc, mobiltelefon, kontanter og et minibankort. Påfølgende dag stjal de to kvinnene dyre sykler fra samme nabolag i Sandnes.

I retten tilsto kvinnen også to andre forhold. Hun hadde stjålet både klær og joggesko fra to ulike sportsforretninger i byen. Disse forholdene skjedde i 2017.

Venninnene maktet også å spore opp pinkoden fra minibankkortet de hadde stjålet, og klarte også å ta ut 9.500 kroner. Tiltalte forklarte at hun under innbruddet, og ved tyveriene, var ruset på en blanding av amfetamin og tabletter av typen Rivotril.

Under hovedforhandlingene la retten betydelig vekt på tiltales forklaring om at hun begynte å ruse seg allerede som syttenåring. Hun har vanket i sosialt miljø og har i perioder ruset seg daglig på amfetamin, hasj, piller og GHB.

Narkotikamisbruket pågikk frem til hun ble tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling som følge av rusutløst psykose. Der var hun i tre måneder, før hun ble utskrevet med medisin for diagnosen bipolar lidelse.

Hun ruste seg som føle av mangel på medisiner og depresjoner. Retten la også vekt på at kvinnens vilje til å få orden på livet sitt er sterk. Hun får oppfølging fra forskjellige faginnstanser og deltar også selv på ansvarsgruppemøter og lignende.

Kvinnen ble dømt til 72 dagers samfunnstjeneste.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...