Kvinnelig budbilsjåfør fikk erstatning for usaklig oppsigelse

ERSTATNING: Jæren kvinne har tilkjent en kvinne erstatning etter at hun ble usaklig oppsagt av transportfirmaet hun jobbet i. Foto: Håvard Ovesen

Etter å ha vært fast ansatt i under to måneder ble kvinnen sagt opp fra transportfirmaet. Samtidig ble hun tilbudt å fortsette i jobben som kontraktør.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

ARBEIDSLIV: Kvinnen jobbet først i en vikarstilling i november og desember 2015. I begynnelsen av febraur 2016, fikk hun fast ansettelse i 90 prosent stilling. Men knappe to måneder senere ble hun kalt inn til daglig leder. Han foreslo at hun heller kunne kjøpe budbilen hun kjørte og begynne å jobbe som tjenesteleverandør for firmaet, heller enn fast ansatt. På slutten av samtalen, da kvinnen hadde takket nei til å jobbe som kontraktør, nevnte daglig leder også at det var mulig at de måtte si henne opp, fordi bedriften hadde økonomiske problemer.

To dager senere fikk kvinnen en skriftlig oppsigelse. Kvinnen bestred gyldigheten av oppsigelsen. Partene møttes så til forhandlingsmøte, uten at dette gikk i orden. Dermed tok kvinnen ut stevning.

Et flertall i retten kom fram til kvinnens rett til et forhandlingsmøte i forkant av oppsigelsen ikke var blitt møtt, og videre at transportfirmaet overfor retten ikke hadde dokumentert at de økonomiske vanskelighetene var av en så alvorlig art at de tilsa å si opp kvinnen. Blant annet ble det pekt på at firmaet i mai 2016 lyste ut to sjåførstillinger. Firmaet anførte at disse stillingene i realiteten var kontraktørstillinger, men flertallet i retten fant at firmaet ikke hadde dokumentert dette godt nok.

I dommen heter det også at «tilbudet om kontraktørtilknytning og utlysningen av to stillinger, tyder på at virksomheten hadde tilstrekkelig arbeid for kvinnen, men at transportfirmaet ønsket å omlegge driften til størst mulig bruk av selvstendige oppdragstakere.» Arbeidsmiljøloven gir ikke adgang til oppsigelser på et slikt grunnlag.

Flertallet i retten, bestående av rettens leder og den ene meddommeren fant at oppsigelsen av kvinnen hadde vært usaklig. Transportfirmaet ble dømt til å betale kvinnen 114.933 for tapt inntekt med renter, 11.960 kroner i lønn og feriepenger som ikke hadde blitt utbetalt, 15.000 kroner i oppreisning og 88.347,50 kroner i saksomkostninger.

Dommen ble avsagt med dissens.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...