Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Lag i 4. divisjon bør tenke mer utvikling

SOVER DÅRLIG: Roger Gimre innrømmer at det er tøft å være Austrått-trener om dagen. Hvis laget hans ikke begynner å sanke poeng snart, kan det bli nedrykk i hans første sesong som trener. Kampprogrammet framover er også tøft for Austrått.

I kveld møtes Austrått og Riska til lokaloppgjør. Det ene laget kjemper om opprykk, mens det andre laget er i desperat poengnød i nedrykksstriden.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2017 kl 11:13

Riska kan fortsatt rykke opp til 3. divisjon, men i øyeblikket er det Vardeneset som er i førersetet. Riska viste med sin 3-0-seier over Vardeneset at de er et vel så godt lag, men de har overraskende nok vært for svake hjemme denne sesongen. Hjemme har Riska kun vunnet fire av ni kamper, mens de på bortebane har vunnet sju av ni. Riska-spiss Vetle Myhre er divisjonens desiderte toppscorer med 25 fulltreffere og har på ingen måte gitt opp opprykk.

– Vardeneset er nødt til å gå på noen blemmer, men vi tror fortsatt det er mulig å ta de igjen, sier Myhre til Sandnesposten.

Tar selvkritikk

Kveldens motstander Austrått ligger på en overraskende nedrykksplass med fattige 12 poeng og må nok belage seg på en kamp om å klare 12. plass som gir kvalifisering. Trener Roger Gimre innrømmer at han ikke så for seg en nedrykksstrid før sesongen startet.

– Langt ifra! Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at det skulle bli sånn, sier Gimre.

Treneren tar selvkritikk og mener at lagets spillestil er hovedgrunnen til at laget sliter.

– Vi er nok litt for naive, og det er min feil. Vi spiller med større risiko enn mange av motstanderlagene fordi jeg ønsker at vi skal spille fotball og ikke bare pumpe ballen langt hver gang vi får den. Problemet vårt er at vi da spiller på oss mange brudd imot og lekker bakover. Målene renner jo inn, erkjenner Gimre, som har sett laget sluppet inn 62 mål – mest av alle i divisjonen.

– Samtidig så synes jeg at vi har utviklet spillet vårt og det er bare Riska og Åkra som har spilt oss ut. Ellers føler jeg vi stort sett har hatt overtaket spillmessig, men vi blir naturlig nok straffet for å spille med høyere risiko i mange kamper.

– Kommer du til å legge om spillestilen når det står om å redde plassen i divisjonen?

– Vi har prøvd mange ting, også å slå langt, men jeg kjenner det langt inni ryggmargen når vi bare pumper ballen fram. 4. divisjon bør være en arena med fokus på å utvikle spillere, og det gjør vi ikke ved å la spillerne løpe som galeislaver for å få tak i ballen etter å ha pumpet den langt. Vi kan ikke slutte å spille fotball og bare krige, konstaterer Gimre.

Hvis årets sesong skulle ende med nedrykk, vil det være tungt å svelge for Austrått-treneren som tok over etter Jørn Hagen før årets sesong.

– Det vil være langt fra greit. For alle de som bryr seg om Austrått, og kommer og ser kampene, vil det være en skandale om vi rykker ned. Og for meg personlig gjør det dritvondt å ligge der vi ligger nå. Det gnager i hodet konstant hvordan vi skal snu dette og jeg ligger våken om nettene. Det er rett og slett en grusom situasjon vi er i, sier Gimre engasjert.

Første sjanse til å snu den vonde trenden er hjemme mot Riska i kveld klokken 18. Innbyrdes oppgjør på Riska stadion endte 8-0 til Riska.

Flere i opp- og nedrykksstrid

Spenningen lever også for flere andre bydelslag som kjemper i topp og bunn i sine avdelinger. I 4. divisjon avdeling 1 kan Hana i teorien fortatt ende på direkte nedrykksplass, men da skal mye gå galt de siste serierundene. Kvalifiseringsplassen er dog faretruende nær. Fra sjette- til 12. plass skiller det bare fem poeng åtte runder før slutt.

I 5. divisjon har Bogafjell en spennende høst foran seg, da de er ett av tre lag som kan rykke opp. Førsteplass i avdelingen rykker direkte opp, mens andreplass spiller kvalifisering. Figgjo, Sandved og Austrått 2 på sin side kjemper om å unngå nedrykk i samme avdeling. Trolig vil ett av disse lagene ta den tunge veien ned til 6. divisjon.

Nede i 7. divisjon ser det ut til at Julebygda kan juble for opprykk om ikke lenge. Hana 2 jakter bak med seks poeng mindre, men Julebygda ser sterke ut og står trolig distansen helt inn.

Liten luke for Lura

Sandnes Ulf 2 har satt seg selv i en vanskelig posisjon i 3. divisjon, der de ikke tåler at Halsen og Lura finner formen de siste sju kampene. 16. september bør, om ikke må Sandnes Ulf 2 vinne borte mot nettopp Halsen for å ha noen sjanse til å overleve i divisjonen. Dette er utvilsomt en viktig kamp for hele klubben og den kommer i tillegg dagen før A-lagets bortekamp mot Jerv.

Lura på sin side har fått en liten luke til resten i bunnen, men ikke større enn at nedrykksspøkelset truer fortsatt. Alt kan bli snudd på hodet i løpet av et par serierunder. men Lura har i det minste den fordelen at de har flere hjemme- enn bortekamper igjen – og Lura er et godt hjemmelag. Skulle de slå Sola hjemme i morgen, vil de være i en meget god posisjon til å berge plassen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...