30 nyetableringer i graveperioden: – Langgata langt fra død

NY VIRKSOMHET: Markedssjef Sigrun Gabrielsen i Sandnes Sentrum gleder seg over 30 nyetableringer mener at 30 nyetableringer i sentrum i en periode med graving i Langgata gir grunn til å se optimistisk på framtiden Foto: Trond Eirik Olsen

De siste års graving i Langgata har vært tøff for mange
næringsdrivende i sentrum. Det har også vist igjen
på tallene, men likevel har 30 nye virksomheter valgt
å etablere seg i graveperioden.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

HANDEL: – Rett nok har noen nye aktører kommet til som resultat av at noen har lagt ned, men det er likevel langt mer virksomhet som har startet opp enn det har blitt lagt ned. Siden gravingen i Langgata startet for 2,5 år siden har vi kun hatt en eneste konkurs. Vi har med andre ord mistet få aktører og fått flere. Det er ikke så mange andre bysentrum kan vise til en liknende utvikling i dag, sier markedssjef Sigrun Gabrielsen i Sandnes Sentrum.

Fornyet optimisme

Etter en lang periode med graving i byens hovedgate ser Gabrielsen nå fornyet optimisme og fremtidstro blant de næringsdrivende. I september blir det formell åpning av gata med en større byfest, som forhåpentligvis også vil danne starten for en god handlehøst.

– Det har vært en stri periode der gravingen kombinert med generell handelsnedgang har gitt ekstra utfordringer og tøffe tider for en del av de som driver. Dette vil nok også vise seg igjen på varehandelsrapporten for 2016 som snart foreligger, men folk har stått løpet ut og det gledelige er at flere av de næringsdrivende har merket en markant oppgang etter at gravingen tok slutt. Jeg kan personlig aldri huske at det har vært like sterk optimisme blant handelsdrivende i gata tidligere, sier hun.

I fjor gikk handelen for sentrum, utenom kjøpesentrene, ned med hele 9,1 prosent. Julehandelen alene gikk ned med 11 prosent. Gabrielsen har ikke de samlede, kvartalsvise tallene for 2017 klar, men føler seg sikker på at pilene igjen vil peke oppover.

– Ut fra signalene vi har fått fra mange av driverne, og det at vi observerer flere folk i gata, har vi stor grunn til å tro at vi vil få en oppgang i år. Oppgangen vil nok mest vise seg i tiden etter at gata står fullt ferdig oppusset, sier hun.

Flere interessenter

I dag er det i alt fem ledige butikklokaler i Langgata. Da er ikke alle sidegatene tatt med. To av de ledige lokalene i gata er i direkte tilknytning til Øglændskvartalet, der det lenge har vært uklart omkring reguleringsplaner og videre bruk.

Ifølge Gabrielsen er det i dag flere interessenter som ønsker å etablere seg i gata.

– Senest på torsdag hadde jeg interessenter som ville se på noen av de ledige lokalene. Det viktigste nå blir å få inn gode kvalitetsbutikker og på samme tid danne en god grobunn for økt samarbeid mellom de næringsdrivende. Vi skal bli flinkere til å skape opplevelser i gata og om mulig bli et enda bedre vertskap for kunder fra hele regionen, sier hun og fortsetter:

– Bare det at såpass mange har valgt å etablere seg i gata i en tid med graving og vanskelige forhold viser at det er tro på fremtiden. Langgata skal være den beste handlegaten i regionen med butikker man ikke finner så mange andre steder,

– Hvilken konsekvens vil vedtaket om å ikke ha parkering på Ruten få for sentrumshandelen?

– Det er masse parkeringsplasser i sentrum i dag, men jeg skulle ønske at mange av disse ble mer synlige. I dag er det knapt et skilt som viser tilreisende og andre hvor de kan parkere. Akkurat her kunne det vært tatt flere grep. Å ha parkeringsplasser som folk ikke finner fram til hjelper lite, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...