Langt fram for Ap-forslag i Stortinget

MÅ VENTE: Stortingsrepresentant Julia Wong (Ap) forteller om en lenger prosess enn forhåpningene i forkant. Her er hun avbildet valgnatten under sist Stortingsvalg. Foto: Frode Olsen

Stanley Wirak håpet på kort behandlingstid av representantforslaget Arbeiderpartiet fremmet onsdag i bomsaken. Julia Wong (Ap) avslører at prosessen tar lengre tid enn forhåpningene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Representantforslag fra stortingsrepresentantene i Ap om reforhandling av Bymiljøpakken for Nord-Jæren, vil ta tid å behandle. Det forteller Julia Wong fra hovedstaden.

– Saken skal aller først opp til komitebehandling i transport- og kommunikasjonskomiteen, hvor Øystein Langholm (Ap) er fast medlem. De skal vurdere saken og vil deretter komme med sin innstilling. Den vil går derfra til å bli tatt opp i Stortingets plenum.Det kan fort gå én måned, men jeg kan dessverre ikke noe tidspunkt med større nøyaktighet, sier Wong.

Les også: Ap ber Stortinget revurdere Bymiljøpakken

Da forslaget kom opp, hadde Stanley Wirak forhåpninger om at saken ville komme til behandling i løpet av dager, muligens i løpet av én uke. Alt taler for at så ikke skjer.

Med rundt én måneds behandlingstid, vil ikke Stortinget ta stilling til forslaget om revurdering av pakken før neste møte i styringsgruppen for Bymiljøpakke Nord-Jæren finner sted. Det skal avholdes i Stavanger 2. november.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PINEBENKEN: Sigurd Sjursen, Jan Ove Sikveland og Anita Johnsen fra Bomfritt Jæren må belage seg på å vente. Pål Morten Borgli (Frp) er her avbildet med aksjonistene under et kommunestyremøte i Randaberg tidlig på høsten 2018.

Dette er forslaget representantene Sverre Myrli, Ingalill Olsen, Kirsti Leirtrø, Øystein Langholm Hansen, Julia Wong, Torstein Tvedt Solberg og Hege Haukeland Liadal la frem:

1. Stortinget ber regjeringen ta initiativ til reforhandling av Bymiljøpakken for Nord-Jæren, og at reforhandlingen er avsluttet innen årsskiftet 2018/2019.

2. I reforhandlingene skal man utrede en ny modell for innretning på rushtidsavgiften som vil være mindre belastende for befolkningen. Konsekvensen av rushtidsavgift for innbyggere og næringsliv må utredes grundigere, og det må etableres forsvarlige avbøtende tiltak.

3. Stortinget ber regjeringen ta initiativ til at ny teknologi/vegprising testes ut på Nord-Jæren.

4. Stortinget ber regjeringen utrede alternative finansieringsopplegg ved eventuelle kostnadsøkninger på riksveier og sykkelstamvei i bypakker, også der ikke hele belastningen finansieres med bompenger.

5. Staten dekker 70 prosent av investeringskostnadene for «Bussveien».

6. Det må avklares hvilke andre prosesser knyttet til bymiljøpakken som eventuelt krever behandling i Stortinget.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...