Lauvvik kan bli senter for tidenes storsatsing

PARADIS: Lauvvik fort bli et stort senter for reiselivsnæringen i Sandnes kommune. Her betrakter gruppeleder i Arbeiderpartiet, Annelin Tangen, og ordfører Stanley Wirak mulighetene som finnes for utvikling. Foto: Frode Olsen

Ordfører Stanley Wirak (Ap) har store planer for utvikling av turismenæringen i Sandnes. Tanken er at Lauvvik-området skal bli et hypermoderne knutepunkt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

LAUVVIK: Når Sandnes og Forsand slår seg sammen fra 2020, står kommunen trolig overfor det største løftet noensinne innen reiselivsnæringen. Stanley Wirak forteller at Lauvvik skal utvikles på flere fronter. 40 millioner kroner er allerede satt av til utviklingen i reiselivsfond.

– For oss er det naturlig å tenke på Lauvvik som et utgangspunkt for det enorme løftet reiselivs- og turismenæringen i Sandnes skal gjennom. På Lauvvik er det også satt av areal. Områdene som ligger på venstre side i det man kommer kjørende til fergeleiet, er allerede kommunens. På høyre side av kaien finnes det opsjonsavtaler, sier Stanley Wirak.

Hotell og hytter

Planene for fasiliteter og aktivitetstilbud er selvsagt ikke spikret, men både ordføreren og gruppeleder i Arbeiderpartiet, Annelin Tangen, har klare visjoner for området.

– Vi skal selvsagt gjennom planlegging, diskusjoner og regulering, men det å tilrettelegge for bobilcamping, vandrehjem og et mulig hotell er visjoner vi ønsker å realisere, sier Annelin Tangen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I STRANDSONEN: Annelin Tangen og Stanley Wirak ser for seg å tilrettelegge deler av strandsonen i områdene ved Lauvvik. Foto: Frode Olsen

Ap-duoen har også sterke ønsker om høy frekvens av cruisetrafikk på Høgsfjorden. Hvordan bestemmes senere, men etablering av ny pir vil trolig være nødvendig.

– Vi ser også for oss å bygge campinghytter. Både i og utfor strandsonen. Vi har masse strandsone i kommunen, og den må vi benytte. Lauvvik kan fort bli lokomotivet i kommunens satsing på turisme. Målet er at folk blir værende i vår region over en lengre periode. At folk bruker Lauvvik og Sandnes som et utgangspunkt for flere oppdagelser i regionen, er en del av det vi ønsker å oppnå, sier Wirak.

Gondol til Preikestolen

På vårparten var flere ordførere og andre politikere fra Rogaland på reise til Loen i Stryn. Der fikk de en skikkelig innføring i hvordan reiselivsnæringen i området har skutt fart. Siste skrik er ny gondolbane til rundt 300 millioner kroner.

– Vår nye storkommune ønsker å opprette en lignende bane til Preikestolen. Det er et tydelig mål for oss. Det er kommunen som må stå for det økonomiske grunnfundamentet. Det er vi som må stifte selskapet, før vi eventuelt forhører oss med investorer og andre interessenter til et slik prosjekt, sier ordføreren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HYTTER: Små hytter i skogen kan være ett av grepene som skal gjennomføres på Lauvvik. Disse er tegnet av Link Arkitektur i forbindelse med en mulighetsstudie som er gjort av området. Foto: Link Arkitektur

Ap-lederne forteller at kommunen har satt ned en egen arbeidsgruppe for prosjektet. Ordføreren har ikke planer om å skulle belære ansatte i som heter Lysefjorden utvikling, men ønsker at kommunen skal støtte opp om arbeidet som allerede gjøres.

– Hvis vi ser på utviklingen i Stryn de siste 30 årene, så har den gått fra omtrent null til å prege samfunnet og reiselivet. Suldal er et annet eksempel på et område som har posisjonert seg. Målsetningen vår er at Sandnes i fremtiden skal spille en hovedrolle, sier han.

Annelin Tangen sier at det ligger flere muligheter til ulike verdiskapning.

– Et klart moment er at vi ønsker å gjøre kommunen mer tilgjengelig for turisme. I den sammenheng skal vi parallelt skape mange nye arbeidsplasser. Sandnes skal utvikles. Vi skal forsterke reiselivet gjennom nye opplevelser, sier Tangen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...