Sandnesposten A/S

Leder mellom 400 og 500 studenter i Sandnes

PRODEKAN: Kristin Fjelde Tjelle har to uker bak seg som prodekan ved VID vitenskapelige høgskole (tidligere Diakonhjemmet Høgskole). Foto: Andreas Kydland

To uker inn i jobben som prodekan ved VID, ser Kristin Fjelde Tjelle med spenning på framtiden.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Hva er det du jobber som?
– Jeg startet 1. januar i år i jobben som prodekan. Dette betyr i praksis at jeg er leder for VIDs avdeling i Sandnes. Vi utdanner vernepleiere og ergoterapeuter, og vi har en nyopprettet mastergrad i Medborgerskap og samhandling. VID er en fusjonert høgskole som består av tidligere Diakonhjemmet i Sandnes og Oslo, Misjonshøgskolen i Stavanger og Betanien og Haraldsplass i Bergen.

Hva går jobben din ut på?
– Nå har jeg bare vært i denne stillingen i to uker. Men så langt har jeg hatt møter med både lærere og administrativt ansatte. Jeg har også hatt en del Skype-møter med VID-ansatte på andre studiesteder. Innimellom prøver jeg å lese meg opp og sette meg inn i den utdanningen og forskningen som skjer på høgskolen.

Hva gjør jobben din kjekk?
– Å det er så mye. Det er veldig meningsfylt å være med på å utdanne til viktige yrker. Og så er spennende å være i en jobb med så mange faglige utfordringer. Men i det daglige betyr også kaffepauser og «smalltalken» med kolleger og studenter mye for arbeidsgleden.

Hvor mange studenter går ved VID i Sandnes?
– Vi har mellom 400 og 500 studenter.

Hva er det viktigste studentene lærer hos dere?
– De skal bli faglig dyktige i sine profesjoner. I tillegg skal de lære å møte «brukerne» av deres tjenester med respekt og likeverdighet. Studentene våre utdanner seg til profesjoner

Er du selv oppvokst i Sandnes?
– Ja, jeg er oppvokst på Sandved. Selv om jeg nå bor på Nærbø, kjenner jeg meg som en sandnesgauk.

Hva er det beste med Sandnes?
– Når det gjelder naturen vil jeg si kombinasjonen av fjell, fjord, skog og hei og det åpne Jær-landskapet. Sandnes har jo alt. Når det gjelder folk, liker jeg godt kombinasjonen av jordnærhet og store vyer.

Hva vet få eller ingen om deg?
– At min første PC kjøpt i 1988 ble betalt av avdøde Ludvig Holberg. Har ikke plass til å fortelle hele historien her.

Om VID:

Den 1. januar 2016 fusjonerte Diakonhjemmet Høgskole, Haraldsplass diakonale høgskole, Høgskolen Betanien og Misjonshøgskolen til VID vitenskapelige høgskole.

VID står for Vitenskapelig, Internasjonal, Diakonal. Navnet gjenspeiler verdiene. (kilde: vid.no)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...