Legevakten får egne samtalerom

TRE STOLTE DAMER: Legevaktsjef Gudrun Riska Thorsen er imponert over de nye lokalene på Stangeland. Her står hun sammen med sykepleierne Jorunn Reve-Øidvin og Linn Nessa på det som ble første operative dag for den nye legevakten. Foto: Frode Olsen

Rogaland brann og redning IKS flyttet nylig inn i nye lokaler på Stangeland. Det betyr utvidede muligheter for dem som søker behandling.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Legevaktsjef Gudrun Riska Thorsen er strålende fornøyd med de nye lokalene på Stangeland. Hun er ikke i tvil om at innflyttingen vil medføre et breiere behandlingstilbud for dem som trenger akutt hjelp.

– Absolutt alt er oppgradert. Her oppe har sykepleierne som tar i mot telefoner muligheten til å sette seg inn i et avlukke når de prater med personer som søker hjelp. Nytt er også at vi har egne samtalerom for mennesker med behov for å lufte utfordringer og problemstillinger. I den sammenheng jobber vi også tett med mestringsenheten, forteller Riska Thorsen.

Fastlegen skal benyttes

Hun benytter anledningen til å påpeke at legevakten er for alle, men kanskje ikke for alt.

– Vi er her for dem som får et akutt behov, eller for dem som av ulike årsaker ikke klarer å komme i kontakt med sin egen fastlege. Hit skal folk komme når ting haster, sier sjefen for den nye avdelingen.

Legevakten på Stangeland behandler mennesker fra Forsand, Gjesdal og Sandnes 24 timer i døgnet. De sørger også for tilbud til innbyggere i Klepp og Time kommune.

– Når det gjelder de to sistnevnte kommunene så har vi telefonvakt fra 08.00 til 15.00. Vi skal også fungere som et nattilbud for både Klepp og Time. Da er det nyttig og flott med flotte og bruksvennlige lokaler, sier Gudrun Riska Thorsen.

Staselig kortesje

Politibetjent Georg Grødem satt aller først på motorsykkel da 24 brannbiler og ambulanser kjørte i felleskap for å innvie de nye lokalene på Stangeland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STASELIG: Georg Grødem kjørte først i den lange rekken av redningsbiler opp Olalsgata. Foto: Frode Olsen

– Torsdag 20. April ble første operative dag. Like etter vi hadde kommet opp med alle bilene fikk vi også den første utrykningen. Jeg synes det ble en staselig kortesje gjennom Sandnes-gatene. Mange mennesker stanset for å ta bilder og filme med mobiltelefonene, forteller Grødem til Sandnesposten.

Den offisielle åpningen av den nye hovedstasjonen blir onsdag 26. april.

SKUE: Det var litt av et syn da 24 brann- og redningsbiler forflyttet seg opp til den nye stasjonen på Stangeland. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...