Buss kjørte seg fast på Bogafjell: Leser reagerer på dekkene

Norgesbuss: – Dekket er, slik vi ser det, tilfredsstillende

GLATT: En buss trengte hjelp på Bogafjell i morgentimene torsdag. En leser reagerer imidlertid på dekkene bussen kjørte med. Foto: Privat

Flere steder kjørte både biler og busser seg fast i morgentimene torsdag. En leser fotograferte dekkene til en buss som kjørte seg fast på Bogafjell og stiller spørsmål ved om dekkene er gode nok til å ta seg fram på vinterføret.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2018 kl 08:29

BOGAFJELL: – For meg ser det ut som det er altfor lite mønster i dekkene. Busspassasjerer forventer at bussene skal ha tipp topp utstyr, og jeg mener det ser ut til å være altfor lite mønster i disse dekkene til at bussen skal kunne ta seg fram, sier en leser som har sendt bilde av en buss som i morgentimene kjørte seg fast på Bogafjell.

Les også: Snøværet ga trøbbel på veiene

I løpet av natten har det kommet snø, og veien opp til toppen av Bogafjell var ifølge leseren verken saltet eller brøytet da bussen kjørte seg fast i formiddag.

Administrerende direktør Odd Aksland i Kolumbus sier til Sandnesposten at de har avtale med kommunene om at busstraseene skal prioriteres når det kommer til brøyting.

– Noen forsinkelser har vi hatt her og der, men i det store og det hele har morgentimene forløpt uten dramatikk, sier Aksland.

På spørsmål om dekktypen bussene kjører med, sier han at Kolumbus kjører piggfritt vinterstid, og henviser videre til Norgesbuss som kjører rutene.

Fredag formiddag svarer administrerende direktør Atle Rønning i Norgesbuss at dekkene på bussen oppfyller kravene til mønsterdybde.

– Dekket er merket M+S, hvilket innebærer at det er et vinterdekk. Mønsterdybden var godt innenfor gjeldene regler. Dekket er, slik vi ser det, tilfredsstillende. I etterpåklokskapens navn burde det vært vurdert å legge på kjettinger hvis bussen kjørte seg fast. Alle våre busser har kjettinger. Det er sjåføren som må ta den avgjørelsen om det skal gjøres. Jeg vil ikke kritisere sjåføren da jeg ikke kjenner detaljene i saken, skriver Rønning i en e-post til Sandnesposten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...