Likevel utvidelse på Malmheim skole

GLAD FOR KUVENDING: Rektor Espen Nielsen på Malmheim synes signalene fra posisjonspartiene er meget godt nytt.

Ordfører Stanley Wirak (Ap) garanterer likevel midler til Malmheim skole i kommende periode. Det får rektor Espen Nielsen til å juble.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.10.2017 kl 15:38

MALMHEIM: – Vi kommer til å sette av midler til utvidelser av skolen. Om det blir allerede i år er usikkert, men det blir i alle fall satt av midler neste år, sier ordfører Stanley Wirak (Ap).

Orføreren bekrefter dermed at posisjonen vil legge inn igjen midler til utvidelser av Malmheim skole i posisjonens budsjett. Rådmannen tok, som kjent, ut penger til utvidelser av skolen i sitt budsjettforslag for den kommende perioden.

– Må gjøres rimeligere

Wirak vil ikke gå inn på hvor stor sum det blir snakk om i posisjonens budsjett, men sier at det neppe blir snakk om summen på 123 millioner kroner som totalkostnadskanylen for økonomiplanen for 2016-2019 var oppe i. Den opprinnelige totalkosnadskanylen var på 62 millioner kroner.

– Her er det snakk om utvidelser for 160 elever og dette elevtallet blir uansett for høyt. Prognoser viser at et elevtall på 110 elever er mer realistisk og da blir det heller ikke nødvendig med såpass store inngrep som det har vært lagt opp til. Det må være mulig å gjøre dette rimeligere og vi må få en ny gjennomgang av prosjektet, men uansett garanterer jeg at folk i bydelen ikke trenger å uroe seg. Dette skal vi finne midler til, sier han.

Jubel på Malmheim

Rektor Espen Nilsen ved Malmheim skole jublet da Sandnesposten kunne presentere nyheten for ham i formiddag.

– Dette er svært gode nyheter. Vi satt faktisk i et krisemøte med samarbeidsutvalget om denne saken nå, sier han og fortsetter:

– Det å skulle fortsette med undervisning i et bygg som er over 100 år gammelt, hadde ikke vært til å leve med. Bygningen er ikke laget for dagens undervisning og vi har stålsatt oss for store utfordringer, sier han og fortsetter:

– Utvidelser er noe vi lenge har gledet oss til og for oss var det krisestemning da rådmannen i sitt budsjettforslag tok ut midlene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...