Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Lokale politikere skuffet over valgkampen

PÅ STAND: Senterpartiet trengte ikke overbevise Lill Solberg. Hun hadde allerede tatt standpunkt. Barnebarnet Oda Cyrus Ims koste seg med ballonger i alle farger og fasonger. Foto: Frode Olsen

Lørdag og søndag jobber lokalpolitikerne intenst før årets stortingsvalg skal avgjøres mandag. Flere av dem mener den nasjonale valgkampen har handlet for mye om hakking på hverandre og uvesentligheter.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2017 kl 18:16

– Jeg så i dag et oppslag som handlet om at statsminitser Erna Solberg satt i en buss uten setebeltet. Når det blir et tema i valgkampen er vi på ville veier.

Ordene kommer fra Arne Buchholdt Espedal som er leder for Arbeiderpartiets valgkampanje i Sandnes. Like ved siden av Arbeiderpartiet står flere politikere fra Senterpartiet. Deriblant fylkestingsrepresentant og gruppeleder i Sandnes Sp, Sofie Margrethe Selvikvåg og bystyrerepresentant Martin Håland.

– Vi har langt viktigere ting å diskutere. Den nasjonale valgkampen har etter min mening handlet for mye om enkeltpersoner og hakking på hver andre. Nesten litt sirkus. Jeg må si at jeg har savnet den politiske debatten, sier Martin Håland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INNSPURT: Martin Håland er i ferd med å sette opp teltet i Langgata. Der håper han på gode samtaler med forbipasserende. Foto: Frode Olsen

Han får støtte av Sofie Margrethe Selvikvåg i den vurderingen.

– De gode debattene om tema som folk bryr seg om har uteblitt i for stor grad. Når vi ser politikerne i debattene, er det få som får anledning til å utdype og argumentere. Det kan tilsynelatende bli noe overfladisk og personifisert, sier Selvikvåg.

Støtte på Hommersåk

Selv om det i år ikke dreier seg om kommunevalg, valgte mange av lokallagene å bidra til å opplyse folk om sitt parti på lokalt nivå. På Riska lørdag formiddag hadde Krf, Høyre og Fremskrittspartiet stilt seg opp i håp om å vinne viktige stemmer til nasjonalt bruk.

Bystyrerepresentant fra Sandnes KrF, Bjørg Riska Josefsen, gir full støtte til sine politikerkolleger fra de andre partiene.

– Nasjonalt har mange for eksempel hakket på vår leder fra første stund. Det dreier seg om posisjonering og litt for lite om politiske saker. Før tidligere valg har viktige saker som skole, eldre- og ruspolitikken vært eksempler på viktige områder som har preget valgkampene, sier Riska Josefsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RISKA: Odd Håland Øksnevad og Bjørg Riska Josefsen hadde tatt turen til Hommersåk for å spre partiets budskap.

Det er kanskje derfor i år ekstra viktig at de lokale partiene i Sandnes velger å stå på for å støtte opp om valget på sin måte.

– Jeg tror det er viktig at partiene lokalt er ute og snakker med folk. Møte dem for å nyansere og forklare det riksmedia presenterer. Det tror jeg gjelder alle partiene, sier Bjørg Riska Josefsen.

Travel helg

Og det er ingen tvil om at samtlige fylkeslag nå støtter opp om partiet og sine kandidater. Tidlig lørdag formiddag var tre ivrige Ap-representanter godt i gang med forberedelsene til det som blir en helg med lite søvn.

– Vi banket på dører i Varatun-området i går. Lørdag står vi på stand i Langgata, og søndag er planen å være i turområdene hvor folk oppholder seg. Vi skal stå på til valget er avgjort, sier sekretær for partiets valgkamp, Anne Gravdal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IHERDIGE: Martin Dirdal Bjørnsson, Anne Gravdal og Odd Egeli fra Ap går en travel helg i møte. Foto: Frode Olsen

Det ble en travel lørdag for politikerne både i Sandnes og på Riska. Der delte de ut effekter og slo av en prat med forbipasserende. En av dem som besøkte barn og barnebarn hadde allerede bestemt seg.

– Som tidligere naturfaglærer blir det Senterpartiet. Mange av de andre tenker for lite på miljøet, sier Lill Solberg, og kikker på barnebarnet Oda Cyrus Ims, som hadde en pen bukett ballonger i sine hender.

UNNA VEI: Solgull Klette (H) hastet gjennom Langgata lørdag morgen med et bord fylt av ballonger. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...