Lokale skiskyttere åpner sesongen på Geilo

Vilde Idland (f.v.), Augusta Idland og Live Szalay Pettersen – alle fra Figgjo IL/Team iSandnes – var på treningssamling på Geilo forrige uke.

Tradisjon tro starter skiskyttersesongen for ungdom og juniorer med Skiskyttertreff på Geilo. 620 løpere fra store deler av skiskytternorge deltar i konkurransene som markerer åpning av ny vintersesong. 21 av løperne kommer fra lokale klubber, fem fra Sandnes Skiskytterlag og 16 fra Figgjo IL.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2018 kl 09:41

Sandnes Skiskytterlag sine løpere har tatt steget opp i seniorklassen og deltar i sesongens første Norgescuprenn. Disse løperne er alle bosatt på Lillehammer og har derfor gått mye på ski i kunstsnø-anlegget på Sjusjøen.

De aller fleste av Figgjo sine løpere er fortsatt bosatt i Sandnes-området og benytter seg flittig av de gode rulleskiforholdene i Sandnes Arena.

Forrige uke hadde Figgjo sine juniorer samling med Team iSandnes på Geilo. De yngste løperne fra klubben fikk også prøvd Geilo-snøen under sin årlige klubbsamling på Geilo for to uker siden. 15 år gamle Herborg Idland har vært utvekslingselev på Geilo skole de siste ukene og har derfor kommet ekstra godt i gang med forberedelsene til årets skisesong.

To av klubbens løpere, Siri Årsvoll Undheim og Kevin Brekken Ramsfjell, kjenner forholdene spesielt godt på Geilo da de har tilbrakt hele det siste halvannet året på videregående skole på Geilo.

De lokale skiskyttere bet godt fra seg i fjorårets sesongåpning på Geilo med seirer og pallplassering i de ulike klassene. Den som markerte seg sterkest var Figgjos Eirik Idland som tok dobbeltseier i menn 17 år.

De lokale skiskyttere har ikke ligget på latsiden foran årets sesong og håpet er nok at en skal hevde seg i toppen også i år. Figgjos firedoble norgesmester i skiskyting fra forrige sesong, Martin Nevland, stiller i første rekke av en gjeng fremadstormende ungdommer fra Figgjo som ønsker å bite godt fra seg på Geilo kommende helg. Det skal også bli spennende og se om Markus Z. Rørvik fra Sandnes Skiskytterlag som fikk sitt nasjonale gjennombrudd i seniorklassen i fjor har løftet seg et nytt hakk.

Disse løperne stiller fra Sandnes Skiskytterlag: Ingrid og Øystein Norbotten, Markus og Jon Nikolai Ims Skåland og Markus Zachariassen Rørvik

Disse løperne stiller fra Figgjo IL: Erik og Eivind Sporaland, Kevin og William Brekken Ramsfjell, Brage og Live Szalay Pettersen, Siri og Vetle Årsvoll Undheim, Herborg, Vilde, Eirik, Augusta og Torjus Idland, Martin Nevland, Malin Haga Idsø og Yann Gouy.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...