Lokaloppgjøret blir trolig utsolgt

HÅPER PÅ REVANSJ: 
– Jeg tror vi får et enormt trøkk på stadion og at vi vinner 2-1, sier billettsjef i Sandnes Ulf, Morten Wiik Larsen. Foto: Ole Aarre

Det begynner å haste for de som vil sikre seg billett til 
lørdagens lokaloppgjør.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Vi merker at det er stor interesse for byderbyet. Dette er ikke bare en fotballkamp, men Sandnes mot Stavanger – og det trigger folk. Vi kommer ikke til å se så mange ledige seter på lørdag, garanterer billettsjef i Sandnes Ulf, Morten Wiik Larsen.

Eller kanskje ikke noen i det hele tatt? Slik det ser ut i øyeblikket, tyder alt på fullsatt Sandnes stadion lørdag klokken 15.30.

– Det er lenge siden vi har hatt et så godt forhåndssalg. Vi må tilbake til sist vi møtte Viking i 2014. Da hadde vi 4400 tilskuere på kamp, opplyser Wiik Larsen.

To av tre utsolgt

Historien viser også helt tydelig at dette er en kamp mange vil ha med seg. To av tre oppgjør mot Viking i Eliteserien var utsolgt. Nå kan det altså gå mot utsolgt igjen, og for første gang i en Obosliga-kamp siden opprykksfesten mot Løv-Ham i 2011.

Sandnes Ulf hadde mange forhåndsreservasjoner allerede før salget startet 23. juli. Salget gikk skikkelig unna de første dagene, og både de med lyseblått og mørkeblått hjerte var tidlig ute med å sikre de beste plassene.

– Jeg har en drøm om at det skal bli utsolgt stadion, slik det var mot Viking i 2013. Det er også klubbens ambisjon. Den gang var det noen ledige billetter før kampen, men alt ble solgt ut på kampdag, husker billettsjefen.

500 sitteplasser igjen

Totalt er det litt i overkant av 4000 sitteplasser på Sandnes stadion. 3500 av disse er allerede revet bort. Totalt har Sandnes Ulf lov til å slippe inn 4969 tilskuere. Det betyr 800–900 ståbilletter.

– Målet er å selge ut alle sitteplassene før kampen starter, så skal du være 100 prosent sikker på sitteplass bør du være raskt ute, oppordrer Wiik Larsen før han legger til:

– Det kan selvfølgelig være noen ledige seter igjen på lørdag også. Men jeg håper ikke det, sier han og smiler.

Viking opplevde at billettsalget tok helt av de siste dagene før kampen. Det er ikke utenkelig at det blir lignende tilstander i dag og i morgen, og på kampdag lørdag.

Kamp før kampen

At Vikings kvote på 800 billetter ble revet bort på bare noen dager midt i fellesferien, gjør at det kan bli ekstra rift om de gjenstående 500 sitteplassbillettene. En kamp før kampen, der Sandnes Ulf-supporterne må sikre seg billett før Viking-fansen kjøper dem.

– Frykter dere at det kan bli en del Viking-supportere som sitter blant Sandnes Ulf-fansen?

– Nei. Erfaringen vi har gjort oss tidligere år, er at de som kjøper billett på plasser nær våre sesongkortholdere som oftest er barnefamilier som ikke utgjør noen sikkerhetsrisiko. Vi kommer heller ikke til å fjerne en barnefamilie som sitter med Viking-skjerf blant hjemmefansen, men er det noen som lager bråk, vil de fint bli bedt om å stå ved siden av bortesupporterne. Vi kommuniserte tidlig ut at de som vil synge skal være på bortefeltet, sier Wiik Larsen.

Leder i Vikinghordene, Roar Åkerlund, føler seg ganske sikker på at det vil sitte Viking-supportere spredd over hele stadion.

– Vi hadde regnet med at bortefeltet skulle bli utsolgt ganske fort, men det gikk raskere enn forventet. Hadde Sandnes Ulf ønsket å sikre seg fullsatt stadion kunne de bare gitt oss flere billetter, men jeg forstår selvfølgelig at de ikke gjør det. Samtidig tror jeg nok en del Viking-supportere har kjøpt billett utenom bortefeltet, sier Åkerlund, som spår mørkeblå dominans på tribunen.

– Hvis kampbildet blir som vi håper på, kan nok folk få et inntrykk av at kampen spilles i Stavanger og ikke i Sandnes, sier han.

Topp mot bunn

Sandnes Ulfs dårlige form i det siste har naturligvis gjort et visst utslag på optimismen blant hjemmefansen. Antall solgte billetter til hjemmekampene har ligget jevnt på rundt 1300–1400, men antall personer innenfor portene har ikke stått helt i stil.

Viking på sin side surfer på en medgangsbølge med sju seiere på de siste åtte kampene. Før helgens kamp ligger de på direkte opprykk. Derfor er det en overhengende fare for at et utsolgt Sandnes stadion kan bety en del mennesker kledd i mørkeblått.

Wiik Larsen tror ikke form og tabell har så mye å si foran en slik kamp.

– I 2014 hadde Viking heng på medalje, mens vi slet på direkte nedrykk. Da var Viking-supporterne stort sett på et avgrenset område, så jeg har ingen grunn til å tro at det blir annerledes denne gangen, sier han.

Jakter revansj

Et fullsatt stadion på lørdag vil gjøre at Sandnes Ulf kommer tidlig i mål med budsjetterte billettinntekter denne sesongen. Skulle det bli tre poeng i tillegg, vil det ha mye å si for den videre entusiasmen inn mot sesongavslutningen.

Det er nok flere enn billettsjefen som gleder seg litt ekstra til denne lørdagen.

– Det blir uansett en folkefest, der Sandnes har muligheten til å ta en søt revansj. Vi har vært nær så mange ganger, og det hadde vært utrolig stort om vi fikk en seier på lørdag.

Så for å oppsummere: Det som ligger i potten før lørdagens storkamp er sportslig opptur. Økonomisk opptur. Og ikke minst økt engasjement.

Spillere, trenere og publikum; da er det bare en ting som gjelder.

«All in»!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...