Sandnesposten A/S

Lørdag jazzer de igjen

SANDNES STORBAND: Fra venstre: Audun Wigestrand, Bjørn Christian Borg, Odd Abrahamsen, 
Dag Kjosavik, Steinar Gramstad (bakerst), Morten Veire, Jostein Johansen (delvis skjult), Elisabeth Vetrhus, Elisabeth Haukland Westlye, Rudy Garred, Hans Arahamsen, Svein Westlye, Ingve 
Haukland, Roar Dybing, Torje Mjaaland, Kåre Andreas Folkvord, Trond Vold og Karl Tønnessen. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Planen var å samle gamle Sandnes Storband til én spillekveld i fjor høst. Men spillende dirigent Audun M. Wigestrand har fått langt mer å henge fingrene i.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Det var en helt fantastisk kjekk kveld på Sandnes Brygge. Samtlige billetter ble solgt, og jeg tror både alle på scenen og i salen storkoste seg, sier Audun M. Wigestrand.

Han er spillende dirigent for det originale Sandnes Storband, som i fjor høst samlet troppene til en kveld for historiebøkene på Sandnes Brygge.

Sandnes Storband så dagens lys i 1986. Men de siste årene har aktiviteten fra originalbesetningen vært heller laber. Riktig nok har navnet Sandnes Storband levd videre og gjort mange opptredner, men det er uten originalbesetningen.

Lørdagsjazz

Det var Svein Westlye som tok initiativet til å samle originalbesetningen fra Sandnes Storband i fjor høst til en spillekveld på Sandnes Brygge. Han utelukket den gang ikke at storbandet kom til å dukke opp igjen.

– Ja, vi kommer vel til å fortsette med noen spillejobber her og der. Ikke sant? spurte Westlye til anerkjennende nikk fra Steinar Gramstad, Hans I. Abrahamsen og Audun M. Wigestrand i fjor høst før opptredenen på Sandnes Brygge.

Og nå er gjengen altså samlet på ny.

– Førstkommende lørdag skal vi spille to og en halv time på Hotel Residence under lørdagsjazzen, forteller Wigestrand.

– Vi byr på flere kjente sanger og lover en behagelig jazzatmosfære. To og en halv time med fullt trøkk kan bli i meste laget, så vi legger oss på en mer behagelig linje, legger han til.

Big band boom

De som var på jazzkonserten på Sandnes Brygge i fjor høst, vil trolig dra kjensel på en del av innholdet.

Men skal vi tro jazzgjengen selv, blir det også en del nytt innhold på menyen.

– Kompet i Storbandet vil også spille litt. Vår eminente gitarist Rudy Garred leder den gruppa, altså Rudys Kvartett. Kompet skal også presentere et par egenkomponerte låter med tøffe gitarsoloer, forteller Svein Westlye, som smått drømmende sammenligner Sandnes Storbands gjenoppstandelse med «big band boom» i USA, hvor unge, begavede musikere som hittil har gått under radaren nå får vist seg fram i en rekke band.

Ikke siste opptreden

Wigestrand og Westlye har ingen problemer med å innrømme at majoriteten av Sandnes Storband består av menn over 50 år.

Men nå er tre kvinner med, samt noen yngre krefter som er med på å dra snittalderen ned.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ØVER: Vokalist Elisabeth Haukland Westlye sammen med resten av Sandnes Storband på øving. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Bassist Morten Veire og vokalist Elisabeth Haukland Westlye er begge i 30-årene, samt leadsaksofonist Torje Mjaaland som så vidt har bikket 40-tallet. Totalt er tre kvinner med, deriblant Beate Iversen.

Heller ikke lørdagens opptreden på lørdagsjazzen blir det siste jazzpublikumet i området ser av Sandnes Storband.

Senere i vår spiller nemlig Sandnes Storband på en stor bistandskonferanse på Varhaug med rundt 500 deltakere.

– Det er alltid bra å ha noe å strekke seg etter. Men da må også repertoaret fornyes, slik som vi gjør til lørdagsjazzen til helgen, sier Westlye.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...