Lørdag kan du se dem gratis

… og ellers er det mye å ta seg til denne helgen

KAMERATER:
 Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og tidligere sandnespostenmedarbeider Ole Alexander Mæland utgjør Stavangerkameratene. Foto: Tuva Skei Tønset, Jærbladet

Nordsjørittet feirer 20-årsjubileum og håper flest mulig blir med på folkefesten i målområdet i Sandnes. Stavangerkameratene blir i hvert fall med.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.06.2017 kl 07:00

FOLKEFEST: Syklistene spiller naturlig nok en viktig rolle under lørdagens Nordsjøritt, men Nordsjørittet er ikke bare forbeholdt sprekingene på to hjul.

– Vi ønsker at lørdagen skal bli en folkefest for alle, også for dem som venter på syklistene, eller dem som bare rett og slett ønsker å ta turen til sentrum denne dagen, sier daglig leder Siri Ommedal i Nordsjørittet.

20-årsjubileum

Årets ritt blir dessuten ekstra spesielt.

– Vi feirer 20-årsjubileum og serverer derfor kake til absolutt alle som har lyst på klokken 13.00, sier hun.

Mellom 15.000 og 20.000 er ventet til sentrum i anledning Nordsjørittets målgang. Folkefesten avsluttes med gratiskonsert klokken 18.30. Her spiller Onsdagsbandet og Stavangerkameratene.

Prikken over i-en

– Konserten runder av dagen. Dette er prikken over i-en, og en del av premien. Kommunen bidrar også til denne folkefesten, sier Ommedal, som innrømmer at Stavangerkameratene ikke er tilfeldig valgt som headliner.

– Vi valgte et band som det er lett for mange å like. Dette blir en festdag og vi håper på flott vær, sier hun.

Konserten er på scenen like ved Sandnes Brygge.

Det er for øvrig mye som skjer i Sandnes denne helgen. Her er listen:

Fredag 9. juni

 • KONSERT: Sharimooth spiller på Tribute.
 • RISKADAGENE: Fra kl. 18.00 til 23.00 blir det alkoholfritt arrangement for unge fra 14 til 18 år. Oppmøte ved Riska kirke. Mesternes mester rundt omkring i bygda. Avsluttes med grilling på Betel.
 • SOMMERREVYEN: Sommerrevyen «For et cirkus» spilles i teltet på Ruten klokken 19.30.
 • DANS: Dans på Austrått Bydelshus, (Club Single) kl. 19.30. Musikk ved Sunde Brothers.

Lørdag 10. juni

 • SOMA GÅRD: Soma Gård er åpen hver lørdag fra kl. 10.00 til 18.00. Her kan du besøke dyrene og fuglene, du kan ri på hestene, kjøre traktor, hoppe på trampoliner, hoppeputer, rutsjebane m.m.
 • RISKADAGENE: Arrangementer gjennom hele dagen. Åpning på scenen kl. 10.00 ved leder i Riska bydelsutvalg, Kjell Arne Thomassen. Utdeling av aktivitetsprisen m.m. Klokken 20.00 er det duket for den store Bryggedansen. Musikk av Twice og gjesteartist Hans Petter Hansen.
 • GRATISKONSERT: Nordsjørittet 2017 arrangeres med målgang i Sandnes. I den anledning blir det gratiskonsert med Stavangerkameratene og Onsdagsbandet klokken 18.30.
 • AKTIVITETSDAG: Tilrettelagt fritid (Kultur) i Sandnes kommune arrangerer en aktivitetsdag for personer med funksjonsnedsettelse på Varatun gård. Fra klokken 12.00.


 • SOMMERREVYEN: Sommerrevyen «For et cirkus» spilles i teltet på Ruten klokken 20.00.

Søndag 11. juni

 • VIVA: VIVA byr på et ”sprakende fyrverkeri” i Vågensalen, Sandnes kulturskole med Disneyshowet «En sirkel av Liv» klokken 16.00 og 18.30.
 • KONSERT: Tønes-konsert i Riska Kulturkirke kl. 19.00, som avslutning på årets Riskadager. Tønes vil ha med hele bandet sitt.
 • RISKADAGENE: I tillegg til Tønes-konserten senere på kvelden, blir det konsert på scenen i bygda med Hommersåk skolekor klokken 13.00. 30 minutter senere er det Båtforeningens eldrebølge som underholder med trekkspill og sang. Klokken 15.00 blir det politihundoppvisning.
 • TOPPTUR: Sandnes turlag inviterer til topptur i grenseland til Stølafjellet og Grimslifjell. Frammøte på Ruten klokken 10.00. Knut Sellevold er turleder.
 • SØNDAGSTUR: «Ganglaget – for single over 55 år» arrangerer søndagstur fra Varhaug gamle kirkegård til Hå gamle prestegård. Frammøte på parkeringsplassen på Ruten i Sandnes kl. 10.30, parkering Varhaug gamle kirkegård kl. 11.30.
 • SØNDAGSKAFÉ: Åpen kafé på Gramstad fra kl. 13.00 til 16.00. Salg av vafler, kaffe og brus i låven. Arrangør er Gramstads venner i samarbeid med Stavanger turistforening.
 • SOMA GÅRD: Soma Gård er åpen hver lørdag fra kl. 10.00 til 18.00. Her kan du besøke dyrene og fuglene, du kan ri på hestene, kjøre traktor, hoppe på trampoliner, hoppeputer, rutsjebane m.m.
 • GAMMELDANS: Bore Leik og Gamaldanslag arrangerer dans på Bore Samfunnshus. Musikk ved Fjosingane.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...