Sandnesposten A/S

Lukrecija (19) skal jobbe som globetrotter i høst

UT PÅ TUR: 19 år gamle Lukrecija Elijosiute skal i høst reise gjennom Asia og Afrika sammen med sin venninne Kristine Svendheim.

Lukrecija Elijosiute (19) fra Austrått skal reise rundt i Asia og Afrika på jakt etter nye perler denne høsten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2018 kl 21:04

– Du har fått deg ny jobb. Hva går denne ut på?

– Jeg skal reise i tre måneder. Arbeidsgiveren min blir det nye reise- og inspirasjonsbyrået Kiwano Travel som satser sterkt på miljøvennlig reiseliv. Jeg, og med-globetrotter Kristine Svendheim, skal besøke Kiwano sine markeder i Asia og Afrika, møte lokale ambassadører, finne nye steder, partnere og opplevelser som samsvarer med Kiwano sine verdier.

– Dere skal finne skjulte perler?

– Ja, men en hjørnestein i prosjektet blir å gi de lokale muligheten til å definere reisemarkedet i sitt eget hjemland, uten å bli dominert av oss som kommer utenifra. Vår visjon er å ha reiser som scorer høyt på både eventyr, lokal forpliktelse og øko-vennlighet, til fordel for både reiseren, planeten og folkene som altså møter oss på de ulike destinasjonene.

– Hvordan blir det å se to verdensdeler i jobbsammenheng?

– Tror dette blir veldig kjekt, og jeg er takknemlig for muligheten. I Asia har jeg bare besøkt Thailand tidligere, i Afrika har jeg kun vært på Mauritius. Det blir fint å få se mer av disse verdensdelene, men jeg er spent på kulturforskjellene.

– Hva sier venner og familie til at du skal være borte hele høsten?

– Mamma fikk tårer i øynene, men hun forstår at jeg gjør dette for å utvikle meg selv. Andre er nok kanskje litt misunnelige.

– Navnet ditt tilsier at du selv har en internasjonal bakgrunn?

– Jeg kom fra Litauen til Sandnes da jeg var 11. Nå er jeg 19, og det er i Sandnes jeg føler meg mest hjemme.

– Og hvor trives du best i Sandnes?

– I det siste har det blitt mange turer rundt Stokkelandsvatnet. Et riktig flott turområde.

– Hvor går turen nå?

– Jeg drar først til Indonesia, mens rundreisen avsluttes i Uganda. 22. desember kommer jeg hjem til Sandnes.

– Hva gjør du om fem år?

– Jeg har veldig lyst til å studere. Kanskje noe som har med natur og miljø å gjøre, eller muligens noe med reisebransjen. Jeg holder alle muligheter åpne.

Dagens gauk:

  • Navn: Lukrecija Elijosiute
  • Alder: 19 år
  • Stilling: Globetrotter og produktutvikler for Kiwano Travel
  • Fra: Austrått

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...