Lura har begynt klatringen

SMILENE ER TILBAKE: Denne Lura-gjengen opplevde mye motgang i starten av sesongen, men nå er smilene tilbake og laget har nå tre kamper på rad uten tap. Foto: Rune Eikeland

Oppvaskmøte, en uke fri og eksperthjelp fra storebror har fått Lura på rett spor.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

For tre uker siden lå Lura helt sist på tabellen. Siden den gang har de tatt sju av ni poeng. Trenden snudde etter en gjesteopptreden av Bengt Sæternes.

Byens nest beste fotballag har begynt å få orden på sakene etter en trøblete start på sesongen. Lura vant riktignok begge kvalifiseringskampene til Norgesmesterskapet og skrev historie med å komme til første runde. Mot Sandnes Ulf imponerte de også stort ved å holde førstedivisjonslaget til ekstraomganger.

Men i serien gikk det lenge trått. Lura vant bare én av de første sju kampene. Seieren kom mot tabelljumbo Sandnes Ulf 2, som har fått merke det høye nivået i «nye 3. divisjon».

Oppvaskmøte

Etter 0-2-tapet hjemme mot bunnlaget Express tok en av lagets mest rutinerte spillere Ole André Nordahl ansvar. Nå var det samling i bunn. Spillerne ble kalt inn til et møte – uten trenere.

– Det har fungert tidligere i dårlige perioder, men dette var første gang vi hadde opplevd skikkelig motgang med dette laget. Vi satt halvannen time og diskuterte hva som var bra og hva vi kunne gjøre bedre. Etter det møtet var tenningen helt annerledes på trening. En helt annen guts, forteller toppscorer Vetle Høvik.

Kampen etter fikk Lura juling og tapte 4-1 borte mot Sola.

– Da tenkte i hvert fall jeg: «Hva skjedde på det møtet? Bommet vi totalt?». Kampen mot Sola var en skikkelig flause og stemningen var på bunn. Vi fikk fem dager fri etter denne og beskjed om å tenke oss godt om.

– Tenke dere godt om?

– Ja, om vi ville være med på dette eller ikke.

Ekspert-hjelp

Etter fem dager fri var det igjen full tenning på trening. Dagen før kampen mot topplaget Pors hadde trenerduoen Øystein Elvestad og Michael Bekke også invitert Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes til å drive litt defensiv organisering med laget.

– Han ga den lille energien som skulle til og jobbet med det defensive. Bengt er en av de beste i landet på det området. Han leder tross alt et lag som ikke har sluppet inn mål på hjemmebane på ni kamper og som ikke har tapt hjemme på et år, konstaterer Elvestad.

Dagen etter slo Lura Pors 2-1.

– Treningsøkten Bengt hadde med laget har absolutt hatt mye å si for at vi er tilbake på vinnersporet, sier Elvestad og får støtte av Høivik.

– Det ga inspirasjon og etter den treningsøkten har vi justert oss til å ligge litt lavere. Tidligere lå vi ofte midt imellom når vi skulle forsvare oss og var nok litt for lette å spille igjennom.

– Større enn opprykk

Lura har nå tre kamper og sju poeng. Seier mot Pors, uavgjort borte mot Tønsberg med en lei overtidsscoring imot, før det ble ny seier mot Madla. Men selv om trenden er snudd, advarer trener Øystein Elvestad spillerne sine mot å tro at ting vil gå av seg selv framover.

– Vi er ikke friskmeldt. Hvis vi blir fornøyde nå, så går vi på en smell. De skal ha skryt for måten de har framstått i det siste og at de har snudd en negativ trend, men vi er nødt til å ha resultater hele veien nå. Det er mange cupfinaler framover.

De siste motstanderne før ferien er Viking 2 og Staal Jørpeland, henholdsvis fire og tre poeng foran Lura, fire og to plasser foran på tabellen. Det skiller bare seks poeng fra fjerdeplass til nedrykksplass, så her er det absolutt muligheter for å klatre ytterligere på tabellen om formen vedvarer.

– Det handler om å få litt flyt, være heldige med skader og karantener, sier Elvestad.

– Hovedmålet er å holde oss, og det vil være en jækla bra prestasjon hvis vi klarer det – faktisk den største noensinne i min tid i Lura. Større enn opprykkene, legger Høivik til.

Elvestad er ikke uenig i det. Lura består mer eller mindre av den samme gjengen som de hadde i 4. divisjon for tre-fire år siden og opprykk, samt fjorårets gode prestasjon å berge plassen i omleggingen til ny 3. divisjon, er sterke prestasjoner i seg selv. Men å komme tilbake fra en begredelig start i nye 3. divisjon, vil være enda sterkere.

– Er det viktig for Lura å berge plassen i divisjonen?

– Det er et uttalt mål og klubben er veldig opptatt av det. For oss trenere er det også enormt viktig. Det vil være en fantastisk prestasjon om vi klarer det, mener Elvestad.

Bjørnå til USA

Lura mister Sander Bjørnå, som med sin scoring mot Sandnes Ulf holdt på å sende førstedivisjonslaget ut av cupen, til studier i USA fra sommeren av. Elvestad håper å få inn et par nye spillere og Madla-spiss Defrim Kocani, som i fjor spilte i Riska og året før i Sandved, er blant spillerne på blokka. I Sandved bøttet Kocani inn mål i 5. divisjon, men han fant veien til nettmaskene fem ganger for Riska i fjor. I Madla har han slitt litt med skader og sittet mye på benken.

Lura består av mange tidligere Sandnes Ulf-spillere, der hele 16 av 24 i troppen har en fortid i Sandnes Ulf. Elvestad legger ikke skjul på at de ikke hadde vært der de er i dag uten god hjelp fra «storebror».

– Rekrutteringen i Lura er ikke god nok, så vi må takke Sandnes Ulf for at vi er der vi er, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...