Lyngbø trekker fulle hus i Sandnes

POPULÆR: Dagfinn Lyngbø har med seg bestekamerat og musiker Bjarte Jørgensen til Sandnes kulturhus. Foto: Frode Olsen

Komiker Dagfinn Lyngbø fra Askøy utenfor Bergen, spilte to forestillinger av showet «Supersmud» fredag ettermiddag. De som vil teste lattermusklene bør løpe til lukene før de siste billettene til lørdagens forestilling ryker.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2018 kl 09:02

Begge forestillingene fredag gikk for full sal i Sandnes kunst- og kulturhus. Opprinnelig hadde Dagfinn Lyngbø tenkt å kalle showet sitt for «Et bedre menneske», men ifølge seg selv minnet den tittelen mer et motivasjonsforedrag på en selvhjelpskonferanse. Dermed ble det «Supersmud» komikeren tok med seg til Sandnes på sin rundreise i landet.

Gjennom en relativt lang karriere har Lyngbø skaffet seg mange tilhengere i Norge. Mens Johan Golden forrige helg spilte én forestilling for halv sal, trekker Dagfinn Lyngbø tre fulle hus på én og samme helg.

De nære ting

Askøy-væringen har gjennom hele sin karriere alltid hatt en forkjærlighet til de nære tingene. Små gjenkjennelige problemstillinger i hverdagslivet, blir til vittige seanser gjennom passende kroppsspråk og god timing.

Komikeren er innom et bredt spekter av ulike tema, som igjen varierer veldig i alvorlighetsgrad. Samtidig får han folk til å undre seg og trekke på smilebåndet av sine egne underfundige tanker.

– Vi har det jo veldig flott her i Norge. Landet troner helt på toppen når det gjelder det aller meste. Samtidig produserer vi våpen, men når vi først gjør akkurat det, så produserer vi litt mer finslige klasebomber sammenlignet med andre land. Visste dere forresten at det i Norge er strengt forbudt å kupere halen på hunder, mens det er tillatt å omskjære guttebarn, humrer Lyngbø.

Gjennom forestillingen drar han publikum gjennom utfordringene det er å være foreldre til barn i trassalder. Han fleiper med måten barnehager er organisert på, og om hvordan den norske befolkningen oppdrar sin egen barn. Lyngbø fleiper også om menns unnvikende holdning til leger.

– Når menn kommer i 40 til 50-årsalderen tror jeg legestanden tar hevn fordi vi tidligere i livet har vært for dårlige til å oppsøke lege. For når man passerer 40 år insisterer legene på at vi må sjekke prostatakjertelen. Alle vet jo hvordan en slik undersøkelse skjer. I dag har vi vanvittig teknologi. Vi blir hjerteopererte av roboter, og vi ligger i en maskin som kan ta bilder av alt som skjer inne i kroppen. Når kvinner blir gravide, legger de en dings på magen som umiddelbart kan avsløre hvilket kjønn barnet har, og om alt er i orden. Men når vi skal sjekke prostata må legen plassere en finger langt opp i «ræven», sier Lyngbø.

Komikeren overrasker med gode sangnummer. Den vokale lyden var noe lav sammenlignet med musikken, men komikeren fikk godt fram flere poeng om hvordan dagens teknologi har endret samfunnet.

– I dag mobber ungene hverandre gjennom sosiale medier og internett. Tenk hvordan det fungerte da jeg var ung. Da måtte ungene eventuelt ringe anonymt på hustelefonen, og det måtte skje etter klokken 17.00, for på dagtid var det jo svindyrt. Og tenk om jeg ikke var hjemme? Da måtte mobberen legge igjen en beskjed via min mor, smiler Lyngbø.

Forestillingen lørdag starter 19.00

STANDUP: Publikum får servert grimaser, vittigheter og sangnummer i kulturhuset. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...