Lyse Elnett er den potensielle leietakeren

Kan sikre kommunen ytterligere 25 mill

BEKREFTER: Lyse Elnett bekrefter at de er interesserte i å leie lokaler i rådhuset. Det vil medføre en økonomisk gevinst for Sandnes kommune. Foto: Frode Olsen

Sandnesposten kjenner til at det er Lyse Elnett som er den potensielle leietakeren av rådhuset i Sandnes. I tillegg skal selskapet Abri Vekst AS mest sannsynlig ha tilhold under samme tak.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2017 kl 22:21

Sandnesposten er kjent med at Lyse Elnett er i forhandlinger om leie av lokaler i rådhuset, som nylig ble kjøpt av Base Tomt AS.

Direktør i Lyse Elnett, Håvard Tamburstuen, bekrefter at de er i dialog med utbygger.

– Det medfører riktighet at vi vurderer nye lokaler for vår virksomhet. Tronsholen, hvor vi nå holder til, er i ferd med å bli noe utdatert. Det skal også nevnes at vi ser andre steder for leie av lokaler i sentrum. Beliggenheten og tilgang til vei og tog er essensielt for oss i vurderingen, sier Tamburstuen til Sandnesposten.

220 arbeidsplasser

Direktøren forteller at de er på utkikk etter et sted hvor de kan drive operativ tjeneste og samtidig ivareta behovene for kontorlandskap.

– Vi er rundt 330 ansatte. Cirka 200 til 220 av disse er kontorarbeidsplasser, mens resterende er i operativ tjeneste, forteller han.

Håvard Tamburstuen påpeker at de ennå ikke har gjort avtale med utbygger av det gamle rådhuset.

– Jeg kan bekrefte at vi er interessert og i dialog, men ingenting er avtalt, sier Tamburstuen.

Strømnettet Lyse Elnett har ansvar for er på totalt ca 21.000 kilometer med strømlinjer og kabler. I tillegg til å ha ansvaret for distribusjonsnettet i 11 kommuner har nettselskapet også ansvar for regionalnettet, den delen av strømnettet som transporterer strøm innad i en region, i hele Sør-Rogaland. Hovedkontoret ligger på Tronsholen i Sandnes. Etter fusjon mellom Lyse Elnett og entreprenørselskapet Lyse fra 1. juli 2016 har selskapet ha 330 ansatte.

Ingen kommentar

Styreleder for Sandnes tomteselskap og gruppeleder for Arbeiderpartiet, Annelin Tangen, var utilgjengelig for kommentar torsdag formiddag.

Alfred Ydstebø i Base Property AS var også forhindret fra å svare. Informasjonsansvarlig i selskapet, Lars Petter Einarsson, har tidligere denne uken henvist til Kjartan Dirdal i Abri Vekst for kommentarer rundt kjøp av rådhuset.

– Vi kan dessverre ikke si så mye, men kanskje i løpet av fredagen, sier Dirdal.

Torgeir Ravndal er daglig leder for Sandnes tomteselskap og hadde som oppgave fra rådmannen i å forhandle fram en avtale med potensielle kjøpere. På spørsmål om han vil bekrefte at det er Lyse Elnett som er på full vei inn i rådhuset, blir han relativt taus.

– Jeg kan hverken avkrefte eller bekrefte dette. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Ravndal.

Håper på solide aktører

Ordfører Stanley Wirak hevder han ikke kjenner til hvilke planer Base Property AS har, men lever i håpet om at næringsdrivende med pondus blir leietakere.

– Her ligger jo oppsiden vår i denne avtalen. Kommunen er veldig nøye på å skille, og legger oss derfor ikke opp i videre utviklingsplaner. Det som er klart er at den nyeste delen av rådhuset er en relativt enkel konstruksjon som kan rives med tanke på opparbeidelse og utnyttelse av arealmulighetene som finnes, sier Wirak.

Den nyeste delen av rådhuset som består av tegl kan rives med muligheter for å reise et alternativ på totalt 9000 kvadratmeter. Deler av den gamle bygningen er derimot verneverdig.

Samtidig er ordføreren tydelig at håpet er at kommende næringsdrivende vil bestå av næringlivsaktører med betydning.

– Det kan tenkes at Base Gruppen AS ser for seg èn leietaker eller en kombinasjon av flere. Vi kan bare håpe på at nye leietakere vil forsterke næringsvirksomheten i sentrum og Sandnes generelt. Det skjer allerede mye i sentrum. Mattilsynet har også etablert seg i området. Med flere arbeidsplasser i sentrum vil den positive myldringen øke. Det er utelukkende bra for byen, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...