Lystrøbbel på E39

MØRKLAGT: Dette strekket på E39 har vært uten lys en god stund. Foto: Aslak Ravndal

Uhell under graving har mørklangt E39 mellom Hove og Bogafjell.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

E39: Lyktestolpene langs E39 mellom Hove og Bogafjell har ikke lyst på lang tid. Lysmangelen går utover trafikksikkerheten, mener seksjonsleder Eivind Stangeland i Statens vegvesen.

– Det er ikke trafikksikkert slik det er nå, og jeg har selv kjørt på strekningen og sett hvor mørkt det blir, sier Stangeland til Sandnesposten.

Vegvesenet har fått flere klager fra bilister som savner belysning i 80-sonen. Det mørklagte område strekker seg flere hundre meter fra Austrått og Hoveveien i sørgående retning til toppen av akslerasjonsfeltet ved Bogafjell. Når dagslyset forsvinner blir det svært dårlig sikt, og spesielt ved nedbør.

– Vi må få lysene tilbake så fort som mulig. Det kan ikke fortsette slik, sier Stangeland.

Uhell under graving

Det var under gravingsarbeidet med den nye av– og påkjørselen mellom E39 og Hoveveien at noen kabler skal ha blitt ødelagt.

– Den ene entreprenøren skal ha skadet noen kabler under arbeidet. Vi har purret på Lyse for å få ordnet opp, sier Stangeland.

Seksjonslederen forventer at lyset kommer tilbake ganske kjapt.

– Vi betaler for strøm og vedlikehold av disse lyktestolpene, og da bør det faktisk fungere, sier han.

– Tar tid

Kommunikasjonssjef i Lyse, Ingvild Ween, skjønner frustrasjonen hos vegvesenet og bilistene.

– Vi ønsker heller aldri at det skal være mørklagte strekninger over tid. Vi har prøvd med flere midlertidige løsninger for å få lyset tilbake, men disse har dessverre ikke fungert i lengden. Derfor må vi lage en permanent løsning, og det tar tid, sier Ween.

Mye usynlig arbeid er allerede utført på strekningen, og Lyse venter nå på en ny omformer før siste del av arbeidet kan settes i gang.

– For å få lyset tilbake måtte vi utføre en større jobb med nytt utstyr. Vi styrer ikke leveringstid på det vi måtte ha, så derfor har strekningen vært mørklagt over en lengre periode, sier Ween.

Går alt etter planen vil siste del av arbeidet bli utført i løpet av denne uken.

– Når omformeren er på plass vil det ikke gå mange dagene før lyset kommer tilbake. Vi håper og tror i løpet av uken, sier kommunikasjonssjefen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...