Venstre: – Må få opp tallet på menn i barnehagene

FÅ MENN: Bare knappe seks prosent av barnehageansatte i Sandnes er menn. Dette bekymrer Kjell Håvard Thrane Høie (V) som etterlyser tiltak for å nærmes seg det nasjonale målet om 20 prosent.

Knappe seks prosent av barnehageansatte i Sandnes er menn. Nå etterlyser Kjell Håvard Thrane Høie (V) kommunale tiltak for å få opp antallet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.04.2017 kl 20:23

BARNEHAGE: Kjønnsbalansen i barnehagene i Sandnes er vesentlig dårligere enn det nasjonale målet om 20 prosent menn. I 2016 var kun 6,1 prosent av de barnehageansatte i Sandnes menn. Dette var en nedgang på rundt en prosent målt mot 2015.

Klare tiltak

Nå vil Kjell Håvard Thrane Høie (V) ha klare mål og tiltak i kommunen for å nå den nasjonale målsettingen om 20 prosent. I kommende bystyre fremmer han derfor en interpellasjon der han ber om at tiltak og mål for en bedre kjønnsbalanse skal implementeres i den kommunale kvalitetsplanen ved neste rullering.

I interpellasjonen viser Høie til at både Stavanger kommune og resten av regionen også ligger godt under de nasjonale målene om 20 prosent menn i barnehagene, men at det uavhengig av dette bør være naturlig for Sandnes å sikte på det nasjonale målet.

«Den samme alarmerende utviklingen ser vi i barneskolen, der differansen mellom tallet på kvinner og tallet på menn har økt med 360 prosent siden skoleåret 2004-2005 – tallet på menn ligger i denne perioden stabilt på rundt 200, mens tallet på kvinner har steget fra 565 til 735», heter det i interpellasjonen der det også vises til formålsparagrafen for barnehagene:

«Barnehagen skal fremme demokrati og likestilling og motarbeide alle former for diskriminering».

– Skal vi kunne oppnå en bedre kjønnsbalanse, må vi sette oss et mål og sette inn konkrete tiltak for å nå dette målet, sier Thrane Høie.

Kommer med sak

Rådmannen vil i løpet av det første halvåret i år komme med en sak som beskriver forslag til tiltak for å få en bedre kjønnsbalanse i barnehagene. Her er hun bedt om å vurdere å opprette dialog med andre kommuner som har en bedre kjønnsbalanse samt å ha en dialog med UIS med henblikk på å rekruttere menn som er under utdanning til å bli barnehagelærer etter endt utdanning.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...