Maler for harde livet

SOMMERJOBB: Torjus og Eirik Idland har påtatt seg jobben der er å male 300 meter med baneskillere som skal benyttes under Blinkfestivalen. Foto: Frode Olsen

Årets sommerjobb for Torjus og Eirik Idland består blant annet av å male 300 meter med baneskillere til Blinkfestivalen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.07.2018 kl 22:49

Inne på lageret i Gravarsveien står to skiskyttertalenter for å tjene litt ekstra penger. Begge skal delta på selve arrangementet, og talentene er på en måte i ferd med å gjøre klart sine egne løyper.

Eirik Idland skal gå langløpet og sprinten i juniorklassen. Søskenbarnet Torjus er også et talent i løypene.

– Jeg skal også gå langløpet. I tillegg blir det skiskyting på meg i sentrum, sier Torjus Idland til Sandnesposten.

Lang rekke

Men først har de en solid jobb foran seg. Onsdag startet de sommerjobben, og begynte med å male 300 meter med baneskillere i Røros-rød farge.

– Vi trodde det skulle gå litt kjappere, men disse plankene suger til seg maling. Spesielt det første strøket, sier Eirik Idland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TING TAR TID: Det første strøket er alltid det tyngste. Det fikk Torjus og Eirik Idland erfare da de begynte på årets Blink-sommerjobb. Foto: Frode Olsen

Begge er enige at Blinkfestivalens betydning overskygger alt forarbeidet arrangøren må gjennom. De får jo selv gleden av å benytte løypene.

– Det er veldig kjekt. Ikke minst lærerikt å se alt arbeidet som ligger bak. På den måten tror jeg vi setter større pris på løpene vi deltar i. Det ligger enormt med arbeid bak når klubber og andre arrangerer løp for utøverne, sier Torjus Idland.

Åtte timer TV-tid

I realiteten kunne nok baneskillerne vært tatt i bruk uten maling, men så er det noe med helhetsinntrykket og profesjonaliteten som ligger bak.

– Noen av disse skal jo også ha sponsorlogoer på seg. Malte og like baneskillere gir et finere inntrykk. Blinkfestivalen har jo rundt åtte timer med TV-tid foran seg. Da er det kjekt for sporten, og ikke minst for byen, at alt ser bra ut, sier de unge mennene.

Torjus Idland har også to søstre som driver aktivt med skiskyting. De skal også jobbe litt i forkant av festivalen. Pappa, Arne Idland, er ansvarlig for de utenlandske lagene og håndtering av mediene, men han har foreløpig ikke vist seg.

– Jeg tror han nyter late dager på hytten. Det er noen som har det, smiler Torjus Idland.

Baneskillerne er forøvrig laget av ansatte ved Sandnes Pro-Service. De har med andre ord også lagt ned et solid bidrag til Blinkfestivalen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...