Måler krefter med de beste

TIL OSTE-VM: Bo Jensen reiser med geitosten «Lille aske» til verdensmesterskapet for ost som arrangeres i London 17. november. Foto: Andreas Dirdal Kydland

17. november deltar Bo Jensen og hans geitost «Lille aske» med de aller beste under oste-VM i London.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Det blir en spennende og kjekk opplevelse å ta med seg videre, sier Bo Jensen.

Han er utdannet som både kokk, slakter, konditor og servitør, men har gjort seg sterkt bemerket med geitost (chevre) de siste årene.

Både i 2011 og 2016 gikk han seirende ut av «årets ost» under Det Norske Måltid. I 2011 med «Knudeosten» fra Knudaheia, og i 2016 med «Lille aske». 17. november deltar han med sistnevnte ost under verdensmesterskapet i ost som arrangeres i London.

– Én ting er selve konkurransen, men det er vel så viktig å møte andre fra bransjen og bygge nettverk, sier Jensen som produserer geitosten på gården Aurenes på Høg-Jæren.

Høster lovord

Her har han tilgang på geitemelk i verdensklasse fra geitene på gården til Astrid og Njål Sikveland.

Jensens «Lille aske» har høstet lovord fra nært og fjernt. Selv håper Jensen å komme inn på flere markeder i framtiden.

– I vår var jeg i Paris og besøkte forskjellige ostebutikker. Én av ostebutikkene jeg besøkte ønsker å selge «Lille aske» hos seg, sier Jensen optimistisk.

I tillegg kom osten fra og med i sensommer på menyen til Charles & De i Langgata.

Det har blitt godt mottatt, ifølge daglig leder Roger Malmin.

– «Lille aske» har vært en suksess på menyen vår. Mange som kommer inn sier de skal ha retten med Bo Jensen-osten, forteller Malmin.

Kan produsere mer

Årets ostesesong ble avsluttet i september. I ysteriet på Aurenes har Jensen for hånd laget mellom 15.000 og 18.000 oster gjennom sesongen.

Dersom Jensen lykkes i å komme inn på nye markeder i flere land, blir det trolig enda mer ost å produsere framover.

– Det er ingen problem for meg å produsere mer enn jeg gjør i dag. Til neste år har jeg noen nye planer på gang med tanke på nye oster. Jeg kan fint lage seks-syv forskjellige typer ost, sier han.

– En opplevelse

Nå er det imidlertid siste finpuss før verdensmesterskapet i London som står på menyen for dansken som er bosatt i Sandnes.

– Det er første gang jeg deltar, så det blir en opplevelse å se hvordan et verdensmesterskap gjennomføres, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...