Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Mandag tipper de boligpriser på NRK

NRK-PROGRAM: DNB-meglerne Bente Aasland og Rizwan Malik deltar i første episode av den nye Solgt-sesongen som vises på NRK mandag 18. september. Foto: Andreas Kydland

Mandag ser du de lokale eiendomsmeglerne Bente Aasland og Rizwan Malik fra DNB tippe boligpriser på ukjent territorium.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2017 kl 17:42

De to lokale eiendomsmeglerne er nemlig med i første episode i den åttende sesongen av NRK-suksessen Solgt. I serien blir to lag med eiendomsmeglere røsket bort fra sitt vanlige territorium til et ukjent boligmarked, langt borte fra hjemlige omgivelser. Her skal de tippe prisen på tre ulike eiendommer med gjennomsnittelig kvadratmeterpris i Oslo som eneste hjelpemiddel.

– Det blir på mange måter vill gjetting, men det har vært en kanonkjekk opplevelse og en god erfaring, sier Bente Aasland som til daglig jobber ved DNBs Forus-kontor.

Sammen med kollega Rizwan Malik fra DNBs sandneskontor var hun i fjor høst i Oslo-området for å gjette hva tre eiendommer ble solgt for.

– I episoden vi deltar i, konkurrerer vi faktisk mot to andre meglere som også er fra DNB. Det gjør at det blir litt mer intern kniving om å tippe mest riktig, sier Malik.

Lokalkunnskap

De to eiendomsmeglerne fra Sandnes har aldri tidligere deltatt i NRK-serien Solgt. Å tippe hva tre eiendommer har blitt solgt for i et helt annet boligmarked enn de vanligvis jobber i, var ingen lett oppgave.

– Det viser hvor mye god lokalkunnskap har å si i vårt yrke, sier Aasland.

Hvilke tre eiendommer de to meglerne ble utfordret til å tippe salgspris på, kan de ikke avsløre. Men alle tre er i Oslo-området, som i likhet med Sandnes har opplevd at det ikke er like lett å selge en bolig som i toppårene.

– Boligmarkedet i Oslo var brennhett da episoden vi er med i ble spilt inn i fjor høst. Men etter det har markedet stagnert, sier Malik.

Vanskeligere marked

Det samme kan sies om markedet her i området. Etter toppårene 2013 og 2014 har det de siste årene blitt langt mer vanskelig å selge en bolig.

– Boligmarkedet her i regionen har opplevd nedgang siden toppårene som var like før jeg startet. Jeg er med andre ord vant til et marked hvor vi som meglere må ta fram de beste salgsegenskapene, sier hun.

– Tidligere var det ikke uvanlig at boliger ble solgt etter første visning. I dag går det langt tregere å selge en bolig, sier Malik, som har 15 års erfaring i bransjen.

Nå er de imidlertid optimister for framtiden, hvor de mener pilene bare kan peke én vei. Oppover.

– Oljekrisen virker å ha stabilisert seg. Forhåpentligvis vil det vise igjen i boligmarkedet snart, sier Malik.

Premierefest

Begge meglerne mener imidlertid at de sitter igjen med mye god erfaring etter innspillingen av NRKs Solgt-episode som vises mandag 18. september.

– Når episoden sendes på NRK mandag 18. september blir det en aldri så liten premierefest i DNB-lokalene med popcorn og god stemning, forteller Aasland. Påfølgende episode 25. september skal to nye meglerlag tippe salgspris på tre boliger solgt i Sandnes.

– Vi gleder oss til å se hvordan andre meglere tipper boligpriser i vårt marked, sier Aasland og Malik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...