Sandnesposten A/S

Mange nye spillere gir Sæternes tidspress

MAGE DETALJER: Bengt Sæternes ser at «Kachi» gjør seg klar til sin debut for Sandnes Ulf. Angrepsspilleren er en av mange spillere som skal lære mye i løpet av kort tid. Neste mulighet til å vise seg fram i kamp blir mot Jerv. Foto: Frode Olsen

Utskiftingene i spillerstallen etter fjorårets evaluering fører til ekstraordinære omstendigheter i forkant av 2018-sesongen. Minst ni nye spillere trenger tid før de lærer seg retningslinjene i Sandnes Ulf.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2018 kl 12:19

Med tanke på antall økter Sandnes Ulf-spillerne har trent sammen, var det en solid kamp laget leverte i tomålsseieren over Bryne. Etter oppvaskmøtene i 2017 har hele ni nye spillere signert kontrakt med klubben.

Kristian Brix og Jasmin Bogdanovic kom også midt i 2017-sesongen, mens Andreas Dybevik var på utlån til nettopp Bryne.

Bengt Sæternes må nærmest forme et nytt lag i løpet av få måneder.

– Vi trenger hver eneste trening vi kan få sammen. I forrige uke førte frosten til at vi måtte ty til innendørstreninger på små flater. Det er ikke optimalt med tanke på alle de nye spillerne vi har fått inn til klubben, sier Sæternes.

Viktige detaljer

Treneren sier at spillerne stort sett er flinke til bestrebe seg de tiltenkte rollene på banen, men vinterens spillerlogistikk byr også på mer usynlige utfordringer.

– Når vi for eksempel gjør byttene våre mot Bryne, så blir det litt kluss i rollefordelingene. De små, men viktige detaljene spiller en stor rolle når kampene spilles. Mot Bryne kladdet det litt i så måte, men jeg regner med at spillerne etter hvert vil ta til seg slik vi ønsker laget skal fremstå i ulike faser av spillet, sier Sæternes.

Forrige uke signerte Sandnes Ulf to spillere med erfaring fra Eliteserien. Niels Vorthoren kom aldri på banen mot Bryne, mens Onyekachi Hope Ugwuadu spilte de siste 29 minuttene av oppgjøret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INSTRUERER: Bojan Zajic gir beskjeder til Onyekachi Hope Ugwuadu før han skal innpå banen. Foto: Frode Olsen

Nysignerinen Erixon Danso fra Jerv og Kristian Brix fra Fredrikstad viste godt igjen med flott spill og hver sin scoring i første omgang. Disse to, sammen med Àri Mohr Jònsson og Vegard Aasen, sto periodevis for mye flott angrepsspill.

– Det er spennende spillere vi har fått inn. Både Danso og «Kachi» viser ferdigheter som kan være med på å bryte ned et forsvar på egenhånd. Vegard Aasen trives godt i den offensive rollen på høyrekant. Han spilte godt. Jònsson er meget solig i det offensive spillet. Det viser at han er omskolert ving, sier Bengt Sæternes.

Defensiv terping

Treneren var spesielt godt fornøyd med det som skjedde i første omgang. Da utspilte Sandnes Ulf til tider Bryne, som på sin side hadde nok med å forsvare seg. Helt mot slutten av kampen skapte Bryne tre store målsjanser. Uavhengig av det varsler Bengt Sæternes terping av den defensive strukturen.

– Andre omgang ble mer rotete fra begge lag. Det er litt naturlig. Vi gjør en del bytter både i pausen og underveis. Det må ta en del av skylden for at nivået falt litt i kvalitet. I alle fall for vår del. Når det er sagt, har vi en god del å jobbe med i det defensive arbeidet. Folk skal bli kjent med hverandre, og det tar litt tid før alle detaljer er på plass, sier Sæternes.

Sandnes Ulf har startet oppkjøringen med to seire og 5–0 i positiv målforskjell. Nest kamp blir mot Jerv, før laget skal ut i naboduell mot Viking på Varhaug, like før de reiser til spanske Marbella for å terpe ytterligere. Vidar Nisja er trolig tilbake i forsiktig trening med ball om 14 dager. Han følger Olympiatoppens rutiner for retur etter kyssesyken.

ANVENDELIG: Herman Kleppa med fortid i Viking kan bekle flere roller på banen. Mot Bryne spilte han høyre back og tok det meste av dødballer. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...