Starter underskriftskampanje: – Manglende fotgjengerfelt skaper fare

OPPGITT: Beboer Maylen Milson frykter at manglende forgjengerfelt på strekningen mellom Rema 1000 til krysset ved Tronesveien skal føre til alvorlige ulykker Foto: Trond Eirik Olsen

Postveien har mange fotgjengerfelt, men på strekningen mellom Rema 1000 og krysset ved Tronesveien er det ingen. Beboer Maylen Milson har vært vitne til mange nestenulykker.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2017 kl 10:53

POSTVEIEN: – Jeg ser stadig unge mennesker som krysser veien uten å se seg særlig for og jeg har også flere ganger vært vitne til at eldre, skrøpelige mennesker krysser kjørebanen med rullator. Det er bare et under at det ikke har gått galt. Jeg har selv en sønn på fire år og er bekymret for tiden når han selv skal begynne å ferdes i området, sier Maylen Milson.

Underskriftskampanje

Som beboer i Tronesveien har Milson lenge vært vitne til at folk krysser veibanen ulovlig på den flere hundre meter lange strekningen mellom Rema 1000 og krysset ved Tronesveien. Nå har hun fått nok og på eget initiativ kontaktet kommunen og bedt om at det kommer opp et nytt fotgjengerfelt på strekningen. Svaret har vært at det er kostbart å sette opp nye fotgjengerfelt og at kommunen kun vil vurdere dette om det kommer et samlet ønske fra velforeninger eller bydelsutvalg.

– Det kan ikke være store utlegget å få opp noen skilt og male fem hvite striper over veien for å unngå alvorlig ulykker, men for meg er dette så viktig at jeg nå planlegger å samle inn underskrifter ved å gå fra dør til dør. Jeg vet at det er mange som tenker som meg i denne saken. Jeg vil også oppfordre flere beboere til å sende inn klage. Jeg kjenner dessverre ikke til velforeninger i området og slik jeg ser det er det merkelig at kommunen ikke vil ta hensyn til enkelthenvendelser, sier hun og fortsetter;

– Med tanke på at det er flere busstopp på strekningen og at det på begge sider av veien er mye bebyggelse sier det seg nesten selv at det finnes mange mennesker i området som eksempelvis ikke kan, eller for den saks skyld gidder å gå så langt som til Rema 1000, krysse veien og så gå opp igjen på andre siden. Mange skal også rekke bussen og tar farlige sjanser når de skal krysse veien.

Økende behov

Milson mener også at behovet for fotgjengerfelt på den nevnte strekningen har økt etter at Postveien ble forkjørsvei.
– Folk kjører fortere enn tidligere og er mindre oppmerksom. Det gjør at situasjonen blir enda mer uoversiktlig for de som krysser kjørebanen. Det er også mange store og tunge kjøretøy og faren har aldri vært større enn den er i dag, sier hun.

Milson forteller at hun også har vanskelig for å forstå logikken i plasseringen av fotgjengerfeltene i Postveien.

– Jeg forstår ikke meningen med å bruke penger på to gangfelt med 15 meter avstand ved Rema 1000 og ikke spre disse ut, det ville jo vært det mest naturlige. Også i området ved den gamle Postveien er det kort avstand mellom fotgjengerfeltene. Det er ikke helt enkelt å fatte meningen bak dette, sier hun.

Avventer situasjonen

Kommunen har ikke tidligere fått henvendelser om manglende fotgjengerfelt på den aktuelle strekningen, men vil se på saken om det kommer mange nok klager.

– Jeg kjenner ikke til at dette har vært noe problem tidligere, men har registrert henvendelsen fra Milson. Vi har også gitt svar om at det må være en bred og samlet enighet hos folk i området før vi vurderer å sette opp gangfelt. Henvendelsen bør kommer fra bydelsutvalget eller velforeninger. Om det ikke er velforening vil det være tilstrekkelig med en samlet henvendelse fra samtlige naboer, sier trafikkplanlegger Ingrid Bratseth Gjedrem i Sandnes kommune.

Hun legger til at nye fotgjengerfelt er kostbare og at ting må være begrunnet i trafikksikkerhet og behov.

– Vi har som sagt ikke noen tidligere indikasjoner på at trafikkbildet er farlig på den omtalte strekningen, men er det stor allmenn bekymring vil vi foreta en vurdering, sier hun.

Bratseth Gjedrem viser i denne sammenheng til at det er planlagt en ny fotgjengerovergang ved Fredrik Stangs gate.
– Fotgjengerovergangen er rett nok ikke på den tidligere omtalte strekningen, men den kommer opp som følge av henvendelser fra flere beboere, sier hun.

Bratseth Gjedrem innrømmer at det tidvis er mye trafikk i Postveien, men at det så langt ikke er noe som viser at folk kjører fortere etter at veien ble forkjørsvei.

– Politiet har hatt fartskontroller som viser at folk holder fartsgrensene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...