Mann (34) sparket nabokvinne i hodet

GIKK AMOK: Politiet måtte reise til Bogafjell for å hente en 34-åring som gikk av hengslene under en 30-årsdag. Illustrasjonsfoto: Trond Eirik Olsen

Et fødselsdagsselskap på Bogafjell ble ikke som planlagt for naboene som var samlet til feiring.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

En 34 år gammel mann ble i Jæren tingrett dømt for voldshandlinger foretatt i en bursdag. I løpet av kvelden kastet han en nabokvinne i bakken, dro henne etter håret og sparket henne i ansiktet mens han hadde sko på.

Flere nabopar var samlet for å feire dobbel bursdag. En av gjestene hadde tatt med en kanne med screwdriver til festen, og hun tilbød vennene drinker. Tiltalte tok imot tilbudet og drakk flere glass med screwdriver. Det gjorde han til tross for at han av erfaring visste at han ikke tåler sprit veldig godt.

Det kom frem i retten at mannen over en periode har hatt utfordringer med sin psykiske helse. For lidelsene tar tiltalte en rekke faste medisiner som er stemningsregulerende, antidepressive, beroligende og sovemedisin. Tiltalte er i tillegg plaget med fysiske smerter i rygg og nakke. Den aktuelle dagen hadde han vondt i kroppen og tok sterke smertestillende medisiner som hans kone hadde fått foreskrevet av lege.

Tafsing

Han tok også en polsk koffeintablett med innhold tilsvarende seks flasker energidrikk. Kombinasjonen av medisiner og alkohol gjorde at tiltalte ble veldig full, og han hadde derfor en mer brautende adferd enn normalt. En av kvinnene opplevde at tiltalte kom med upassende tilnærmelser overfor henne, noe hun på et tidspunkt ga uttrykk for. Tre av de kvinnelige gjestene og tiltalte endte etter hvert opp hjemme hos tiltalte og hans kone, hvor de snakket om hva som hadde skjedd.

Tiltalte ga under samtalene uttrykk for at han ikke husket å ha tafset på noen, men fornærmede fastholdt at så var tilfelle. Fornærmede ble irritert på tiltalte for at han ikke innrømmet hendelsen. Tiltalte ble til slutt frustrert over anklagene, og brølte til henne om at hun skulle komme seg ut av hans hjem. I det fornærmede var i ferd med å forlate stedet sprang tiltalte opp av sofaen og kastet henne fysisk ut døren ved å ta tak i henne i hals- og hoderegionen.

– Utkastelsen var så kraftig at den fornærmede kvinnen endte i bakken på gårdsrommet utenfor huset og slo seg. Det gikk også hull på skinnjakken hun hadde på seg, sier dommen.

Spark i hodet

En annen festdeltaker så hva som foregikk og tok med seg tiltalte inn i huset igjen for å roe ham ned. Ektemannen til den fornærmede kvinnen ble hentet og han satte seg ned med henne på en fortauskant.

– Etter kort tid kom tiltalte ut igjen. Han sprang da målrettet og sparket henne i fjeset med sko på. Sparket var ikke spesielt hardt, men det traff godt og kvinnen ble påført kraftig smerte.

En kvinnelig nabo som ikke var med på festen, så hendelsen fra vinduet og sendte samboeren ut for å hjelpe mens hun selv tilkalte politiet. Da mannen kom til stedet var tiltalte ute av kontroll og slo og sparket rundt seg, uten å treffe noen.

– Naboen som hadde blitt sendt ut av sin kone dro tiltalte med seg inn i tiltaltes hus igjen. I tumultene ble tiltalte selv skadet ved at han fikk et kutt over høyre øye som måtte sys. Tiltalte roet seg etter dette ned, og var rolig da politiet kom til stedet, sier slutningen.

Retten anser det skjerpende at det dreier seg om to voldsepisoder.

– Allerede den fysiske makt tiltalte benyttet for å få kvinnen ut av huset, er tilstrekkelig for domfellelse etter straffeloven paragraf 271. Sparket mot hodet kom noe tid senere, etter at tiltalte burde hatt tid og anledning til å roe seg ned og tenke seg om. På dette tidspunktet dreide det seg om et målrettet angrep som ikke fremstår som spontant fra tiltaltes side. Fornærmede satt på dette tidspunktet på bakken, og hadde begrensede muligheter til verne seg mot angrepet, sier dommen.

Mannen fik 45 dagers ubetinget fengsel. Han må betale erstatning for utgifter fornærmede hadde på 3811 kroner. Saksomkostninger pålydende 5000 kroner kommer også 34-åringens vei.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...