Mann i 30-årene dømt for omfattende familievold og seksuelt misbruk

DØMT: En mann i 03-årene ble i Jæren tingrett dømt til fengsel for familievold og seksuelt misbruk. Foto: Håvard Ovesen

En mann i trettiårene må i fengsel etter å ha truet og slått barna og misbrukt stedatteren seksuelt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2017 kl 11:16

VOLD: Da saken kom opp i tingretten, valgte konen å beskrive mannen som en «tikkende bombe», som også kunne være snill og sjarmerende og flink til å snakke for seg. Samtidig slet han med depresjon og alkoholmisbruk, og hadde problemer med tålmodigheten.

Trettiåringen sto blant annet tiltalt for å ha brukt vold og trusler om vold mot barna og stedatteren. Volden ble blant annet utøvd med gjenstander.

I tillegg var han tiltalt for å ha misbrukt stedatteren seksuelt, og for å ha forsøkt å bryte seg inn terrassedøren etter at han var ilagt besøksforbud hos familien.

Mannen erkjente skyld for det seksuelle misbruket og for bruddet på besøksforbudet, men ikke for gjentatt vold og trusler mot familien. Retten fant likevel at den utøvde volden, truslene og de øvrige psykiske krenkelsene utvilsomt var gjentatte og hyppige nok til å utgjøre et sammenhengende og vedvarende handlingsmønster fra tiltalte.

På bakgrunn av dette ble mannen dømt av en enstemmig tingrett til ubetinget fengsel i to år og seks måneder, med fradrag for 212 dager han allerede har tilbrakt i varetekt. Videre ble han ilagt et kontaktforbud mot stedatteren i tre år, ettersom retten fant at det var reell grunn til å tro at han ellers ville kunne komme til å krenke stedatterens rett til fred. Videre inndrar retten to golfsiktepinner mannen hadde brukt til å slå barna med. Mannen må også betale 200.000 kroner i erstatning til stedatteren, og 30.000 kroner til hvert av de andre barna. Til kona må han betale 10.950 kroner i ny terrassedør.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...